A DEVENIT PSD MONARHIST?

regele Mihai 1992Cea mai mare surpriză în aceste zile este convertirea PSD la mari sentimente monarhiste – sincere sau nu. Dintr-o dată cei mai înverșunați împotriva dinastiei, republicani convinși, ostili unui regim monarhic și dușmani ai regelui Mihai au devenit peste noapte cei mai mari admiratori ai marelui dispărut. Cum așa? Nu sunt aceleasi personaje care l-au calomniat în mass-media 27 de ani ? Nu sunt cei care l-au întors din drum cind a vrut să vină acasă? Ba da! Nu sunt cei care l-au jignit și umilit? Ba da.
Ce s-a intimplat? I-a lovit leuca și le-a schimbat gindurile? Cum de i-a găsit subit admirația fix după moartea regelui Mihai ? Și nu se rezumă – observ – doar la declarații formale. Organizează mitinguri (vezi Craiova,), depun coroane, se inghesuie in studiodurile tv si jelesc pierderea suferită. Se inghesuie la Peleș să aducă ultimul omagiu,. în detrimentul monarhiștilor veritabili, sinceri și cu vechime, care nici nu au fost invitați. Se pare – mi-am spus – că semnele de apropiere din ultima vreme dintre liderii PSD&ALDE si Familia regală dau roade în ciuda trecutului furtunos cînd Iliescu&Co nu putea să audă măcar despre regele Mihai.
regele mihai 1992 1

Adevărul acestei răsturnări aparent inexplicabile nu stă aici. PSD a optat pentru noua atitudine față de rege ( apropo – Majestatea Sa nu mai este este „ex-suveranul” „fostul rege”!?) din calcul, cu un singur gind. Să nu se repete experiența din 1995, cînd moartea lui Corneliu Coposu a propulsat CDR în preferințele electoratului și a dus la victoria din 1996. Acum această anexare a imaginii regelui Mihai pe care o efectuează PSD-ul urmărește ca Opoziția să nu beneficieze în niciun fel de emoția publicului. Nu cumva să devina prea populară avind in vedere atașamenul față de Coroană și rege dovedit încă din 1990.
Așadar PSD nu doreste să se așaze împotriva curentului și introduce un puternic element de confuzie ca să poată spune că și PSD este alături durerea celor multi care il pling pe regele Mihai. Dacă liderii PSD nu ar face bîlciul pe care il vedem, Opoziția și l-ar asuma singură și ar defila pînă în 2019/20 sub portretele regelui defunct. Ar fi un foarte serios avantaj emoțional și o legitimare fără egal.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE SI DA MAI DEPARTE

COPyright DESKREPORT

Alătură-te discuției 6 opinii publicate

  • Mircea Popescu spune:

    CEI DIN PSD, DE FAPT CEI DIN TOATE „PARTIDELE”, VOR DOAR SA-SI UMPLE BUZUNARELE SI SA DISPUNA CUM VOR DE SUPUSI. NU E PREA COMPLICAT. DACA SE GASESC SUSPUSI SA CREADA CA SUNT „MONARHISTI” CU ATAT MAI BINE. NU DAU UN BAN PE NIMENI SI NIMIC. NU E IN FIREA LOR.

    • Stelian Tănase spune:

      Faceti judecati mult prea generale. Fara nicio proba. Sunteti cam suparat pe lume, am impresia.

      • Mircea Popescu spune:

        Sociologul Alin Teodorescu afirma intr-o emisiune ca majoritatea membrilor PSD sunt cinstiti. E o generalizare? Are probe? Avand in vedere ce face partidul de cand a castigat alegerile si comportamentul membrilor PSD afirmatia lui Alin Teodorescu este adevarata sau falsa? Nu discutam care a fost scopul urmarit de dl. Alin Teodorescu cand a facut-o.

  • Cristian Teodosiu spune:

    Da, un scop clar, evident si bine punctat. La fel de adevarat este ca infiltrarea Familiei Regale de catre un om al serviciilor si un apropiat al PSD s-ar putea sa le schimbe semnificativ optica fata de o posibila revenire a Casei Regale, cu un rol mai mic sau mai mare, functie de controlul exercitat asupra acesteia. Este posibil ca incepand din acest moment o casa regala supusa intereselor PSD sa fie un avantaj pe care altfel PSD a dovedit ca nu il mai poate obtine prin votul popular in alegerile prezidentiale din ultimul timp. Prin urmare s-ar putea sa fim in continuare surprinsi de apropierea si sustinerea Familiei Regale de catre PSD!

  • krudus spune:

    Dupa 27 de ani, aflam si noi astia din popor, ca nu dl Iliescu, a fost cel care s-a opus venirii regelui, ci dl Petre Roman.
    Vreau sa-i multumesc public d-lui Andrei Plesu, pentru aceasta restabilire a adevarului istoric.
    Poate scrieti si dvs un articol legat de acest subiect, ca tinerii sa stie cum au stat lucrurile, asa o stire trece repede neobservata, si lumea va continua sa-l injure pe dl. Iliescu degeaba.

  • Petrișor spune:

    Domnule Stelian Tănase, nu mai trăiți încleștat în anii 90. Votanții de azi ai PSD-ului nu mai sunt votanții FSN-ului din anii 90. Eu sunt votant PSD-ist convins, dar consider că monarhia chiar salvează România. Chiar dacă votez PSD, și eu sunt un Mihăist. Și nu-s singurul votant PSD care gândește așa, credeți-mă pe cuvânt.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!