tanase nisa 12Așadar Mihai Tudose nu a avut destul singe in instalație ca să o demită ieri pe d-na Carmen Dan, mimoza de la Interne – așa cum ar fi trebuit să facă. Dacă ar fi un adevărat prim-ministru nu îi sufla nimeni in ciorbă. Ieri morocănosul ironist Tudose a jucat rolul ingrat al unui cîrlig de rufe intinse pe sirmă la uscat. Avea toate motivele s-o trimită la plimbare pe melancolica ministreasă. Întii că l-a sfidat în public, ceea ce nu se face. Trebuie să îi arate ușa dacă mai vrea să păstreze o minimă autoritate în guvern.

Sunt și motive conexe să scape guvernul de ea. 1/ Este agramată, CV-ul este fff neclar cînd vine vorba despre ce studii a făcut. 2/ L-a mințit pe premier, cum acesta s-a și plîns patetic la o televiziune. Dar motivul principal al demiterii trebuia sa fie că 3/ d-na Carmen Dan este incompetentă. Cel mai slab ministru de interne pe care l-a avut România după 1989. O făcătură de ministru. A fost la viața ei secretară la o școala din Videle în județul lui Dragnea Teleorman. A fost extrasă de acolo și parașutată în fruntea celui mai greu minister din guvern (după cel de finante). Cocoțata la MAi nu face decit să execute ordinele lui Dragnea, altceva nimic.

carmen dan 3Nu are nicio treabă cu Poliția, ordinea publică sau siguranța cetățeanului. Habar nu are de fișa postului și de legi. Ca urmare, autoritatea sa în minister este egală cu zero barat. Am auzit destui politiști vorbind-o foarte de rău. Nici nu se feresc. Nu este respectată pentru că nu este o profesionistă. Nu știe nimic despre această meserie grea. D-na Carmen Dan se rezumă să fie sluga lui Liviu Dragnea. De asta a fost pusă acolo, pentru ca Liviu Dragnea să aibă sub control prefecții și prin ei țara.

In fatț acestui ministru se află Mihai Tudose. Opusul fizic si temperamental. Mătăhalos, cu vorba și pasul greu, dintr-o bucată, chiar mocofan si mojic la ocazii. Mai tractorist. Ieri insă a părut un fricos cu mîinile legate. De ce? Mai speră într-o impăcare cu dragnea tudoseLiviu Dragnea? Concedierea ministresei ar însemna să ardă toate podurile spre gașca lui Liviu Dragnea și nu a indrăznit, e clar. Nu se simte pregătit pentru un asemenea afront care ar fi urmat de o confruntare decisivă. Totuși Tudose are deja aliați puternici în PSD; dar mai are nevoie să strîngă ca să fie sigur că merge la ciștig. Dacă era un adevărat premier, jupîn pe guvernul lui, trebuia s-o demită fluierind pe d-na Carmen Dan. Dar el este numai pe jumătate premier. Are cîțiva miniștri fideli, (pînă cînd)? Lor li se alătura cițiva baroni locali care îl susțin. De asemenea are un nr de parlamentari alături. Vom vedea cit fac in total la CEX-ul de la sfirsitul lui ianuarie.

Pină atunci vom asista la acest tango la sentiment dansat la virful PSD. Un balans intre daclaratii belicoase- 1/ de desfiintarea a adversarului, si 2 /impăciuitoriste. Nici nu il lasă să trăiască, nici nu-l lasă să moară. E vorba de partid. Cam așa s-ar traduce prin mahala.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!