IMG_3920Așa cum am scris luni dimineață pe blog, ieri nu a fost o zi mare chiar dacă televiziunile – ca să mănînce o pîine albă – și-au impus un fel de falsă frenezie – una de gală, proprie marilor evenimente ale istoriei. A fost ceva de kko acest al treilea guvern Dragnea. A fost audiat în comisii și a depus jurămîntul seara tîrziu la Cotroceni pe repede înainte. Ce mare scofală! Numerele de vodevil şi pantomimă s-au succedat toata ziulica de ieri care mai de care. Miniștrii desemnați au oferit după puterile lor prea puține cîte un scheci. De fapt, dacă privim atent, nu s-a întîmplat nimic deosebit.

Ziua de ieri nu a produs nici măcar o știre, doar bîrfe și zeflemele. Mass-media a luat în tărbacă incultura miniștrilor, gafele, necunoașterea gramaticii. Cam puțin, bre ! Nici un mare dosar de corupție, nici o istorioară de adulter cu fotografii nud scoase de paparazzi. Nicio afacere di granda, nici o biografie secretă! Previzibil guvern! Mai slab decît celelalte două moşite tot de Dragnea, cel neliniștit, liderul PSD speriat că îi ia cineva porția din farfurie.

IMG_3915Am găsit on-line tot ce a fost interesant ieri. Poporul feisbucist s-a dezlănțuit la vederea personajelor care de ieri au devenit excelenţele lor – membri ai unui guvern dintr-o țară europeană, Românica noastră. Eh, la umor – mai ales de tipul „haz de necaz” – suntem aşi. Cîte genii locale se pierd on-line, nu vă imaginați! Cineva cu fler editorial ar trebui să culeagă acest material cu răbdare și să publice la Tirgul de carte din mai/iunie un tom cu toate bancurile, scornelile, poantele, scenetele postate ieri în mediul virtual. Am avea ce citi toată vara în vacanță. Vorba lui Bacovia – O țară tristă plină de umor! Asta și suntem.

IMG_3879Imi aduc aminte, recent, cînd Klaus Iohannis a acceptat prea repede să o desemneze prim-ministru pe zisa Viorica Dăncilă, s-a întîmplat la fel. Am asistat la o sarabandă de glumițe și invective pe adresa Cotrocenilor. Eu insumi l-am judecat aspru. Apoi am întrebat ce ar fi trebuit să facă Iohannis ? Are cineva vreo idee? Care ar fi fost totuşi soluția corectă? Numărul răspunsurilor? Zero!!! Nu a știut nimeni dintre deșteptii, ironicii, sarcasticii noştri să ne spună ce si cum. Cam trist, dacă mă gîndesc că numărul înjurăturilor fusese de multe mii!

Aici vin la subiect și întreb. Ce ar trebui făcut concret după ce România s-a pricopsit cu cel mai slab guvern din istoria postdecembristă ? Are cineva dintre bășcălioșii și pontoșii de ieri vreo o idee IMG_3912practică ? Mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să rîd. Mi-au înseninat seara unei zile infecte. Am rîs uneori cu lacrimi, ceea ce mi se întîmplă rar. Avem umor first class, mi-e clar. Dar la un moment dat – cînd am revenit la realitate – mi s-au încleștat fălcile. Noi cu rîsul, pesediștii cu restul. Am înțeles după ce am citit miile de fabule – cu și fără morală – și după ce am admirat parada de genii și vizionari debitînd pe fb verzi și uscate – că este nevoie de cu totul altceva. Băşcălia nu ajunge decăt ca să ne răcorim pe moment. Glume face oricine și nici nu sunt riscuri să te lege Secu. Mulți au devenit anti-comunişti numai după ce şi umbra regimului comunist a dispărut in cosul de gunoi al istoriei. În anii 80 ai secolului XX destui eroi mureau de frică. Şi erau tot aşa – băşcălioşi, fără soluţii, înfricoşaţi şi resemnaţi.

Așadar, dragii mei, să fim bravi! Kto kogo!? Ce-i de făcut? vorba lui Lenin cel admirat de secta neo-marxiștilor autohtoni. E nevoie de ceva concret. Să ridice mîna cine are ceva de spus la acest punct. Sunt gata să mă alătur.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE
Copyright DESKREPORT

Alătură-te discuției 7 opinii publicate

  • Nicoara Ovidiu spune:

    Cu mijloace democratice si curat constitutionale nu prea este nimic de facut. Hitler a ajuns la putere prin alegeri libere. Regimul republican spaniol din anii’ 30, ca si regimul ”democratic” din Chile au ajuns la putere tot prin alegeri libere. De Hitler nu s-au putut descotorosi. Celelalte doua au fost inlaturate. Cu ce mijloace? Cu ce costuri ? Un razboi civil si o lovitura de stat dura. Aista in conditiile actuale nu se poate. Nu exista nici conjunctura istorica si nici nu avem vre-un Franco sau Pinochet la dispozitie. UE e slaba si vad ca nu poate face fata derapajelor i-liberale(deocamdata). Solutia, pe care o avem: „wait and see”… si sa folosim toate mijloacele de a-i contracara: proteste, atitudini civice, sprijin pentru toate fortele ce se opun acestui grup penal ce a confiscat tara !

  • Jipa Andrei spune:

    Raspunsul la intrebare nu e foarte greu. Ce e de facut? Trecem la a 4-a republica. E singura noastra sansa, si singura metoda de „reset”. Ne trebuie o noua constitutie, care sa dea 8 regiuni mari, in loc de 42 de judete. Asta ar fi prima. A 2-a ar fi proiectul republican atat de incomplet. Nu poti invata poporul sa voteze atat de „du-te la vot!!!” cand ai doar 3 mari randuri de sufragiu. Daca tot am ales democratia votului si pluripartidismul, atunci haideti sa ne alegem si procurorul general – e doar un exemplu. Si ca tot facem regionalizarea, atunci sa fie procuror regional, ales liber de catre cetateni. Cei 8 procurori regionali sa functioneze sub autoritatea unui procuror general. Nu vorbesc de o federatia, sau republica federala. Ramanem la stat unitar. A 3-a ar fi educatia civica predata in scoli. E un mare minus al natiei aceasta lipsa de civism. Solidaritatea inseamna sa previi un incident precum Colectiv, nu sa iesi dupa ce se intampla o nenorocire. Tare mult as insista pe chestiunea aceasta. A 4-a consta in cine detine puterea in republica ( cred ca fi trebuit sa incepem de aici ). Citeam constitutia deunazi, si am ajuns la concluzia ca nu avem carmaci. Nu avem o directie clara. Inteleg separatia puterii in stat, dar un stat de drept presupune in primul rand claritatate si predictibilitate. Personal, i-as da presedintelui ( indiferent de nume ) mai multa putere si as trece la o republica de tip prezidential. Deruta asta semiprezidentiala nu ajuta pe nimeni. Si as lasa comparatia cu Franta. Am citit constitutia din 1958. a celei de-a 5-a republici. Va invit sa numarati sintaxa „presedintele republicii”. Asta ar fi pe scurt. In concluzie, oameni sunt, idei sunt. Mi-as dori sa fim mai mult bagati in seama. Si nu ma refer la partide. Am fost, am vazut si imi este scarba. 0 sanse pentru un proiect de tara. Ce am scris eu, e doar un „titlu”.

  • albert keller spune:

    In opinia mea Decaderea Romaniei a inceput cu accederea la putere a CDR din care ati facut si d.voastra parte d.le Stelian Tanase.
    Toata floarea intelectualitatii mioritice se umfla in pene – va amintiti desigur – cu marele carmaci democrat, profesorul specialist in pietre
    Emil Constantinescu. Asta ziua se visa A.I. Cuza iar noaptea lider regional. Avea 15.000 de specialisti si 50 de miliarde de dolari ca si investiti in pietruirea drumurilor satesti, aducerea apei potabile, gaz metan, electricitate, ce s-o mai zguduim inutil, cornul abundentei si raiul pe pamint.
    N-au trecut doi ani si s-a inregistrat esec pe toate planurile. CDR = Bullshit Mioritic. Gasca de incompetenti aroganti care habar n-aveau pe ce lume traiau. Profesorul specialist in pietre s-a cacat pe dinsul si nici n-a mai candidat pentru al doilea mandat. Cica l-au invins serviciile. Patetic individ !
    Astazi cind majoritatea populatiei din perimetrul carpato-danubiano-pontic este pauperizata, plina de vicii ca maidanezii de purici cu analfabetismul si alcoolismul in crestere exponentiala PSD este in tot si in toate. Teleormanul este magarusul cu copite de aur al Noii Romanii de 5inci parale.
    Presedintele Klaus Iohannis se vizeaza Wilhelm Tell in naveta saptaminala cu alai prezidential de la Bucureni la Hermannstadt la nevasta.
    Ce e de facut ?!?
    Propun sa devenim cu totii turnatori cu legitimatie la SRI.
    Sa-i dam in git la SRI pina vor face aia ceva. Confiscarea averilor ilicite si reinceperea santierelor nationale.
    Canalul Bucureni – Dunare cu „voluntari” politici la roaba, lopata si tirnacop ca tractoare si caminoane n-are tara.
    Eu mi-as dori sa stau martor in barcuta si sa va sugerez d.voastra pe mal teme de cercetare pentru a scrie Ode Republicii ca si faimosul Geo Bogza.

  • DAC spune:

    Calitate umana si disciplina sociala liber asumata

  • albert keller spune:

    In Romania post decembrista este inflatie de doctorate dar lipsa acuta de doctori in spitale. Este inflatie de critici si analisti de tot felul dar lipsa acuta de indivizi capabili sa faca ceva sanatos si trainic pentru o economie competitiva. Se prea poate ca tot ce a fost bun si valoros a fugit de-acolo.
    Romania are nevoie de un Ataturk mioritic care sa dizolve toate gastile politice – pentru ca sa fim onesti, Romania nu are partide – sa ia Armata puterea pentru 7(sapte) ani si sa deratizeze tara de hoti si tradatori, dupa care sa inchida paranteza si sa se dea startul formarii partidelor politice cu sanse egale in alegeri. Cum este guvernata astazi, Romania va disparea ca tara si natiune in mai putin de 25 de ani.

    • Stelian Tănase spune:

      In romanulo meu care apare in luna mai „Partida de vinatoare „descriu o lovitura militara la Bucuresti asa cum iamginati dvs, o si doriti. Dar e o poveste fireste…

Spune-ți opinia, fă-te auzit!