BOARFE ȘI ȘTOARFE DE BUCUREȘTI

004Continuăm să portretizăm personajele tipice ale tranziției românești. Azi, boarfa. Dintre toate aparițiile cotidiene, ea este una dintre cele mai răspîndite. Curvetul nu lipsește la București așa că o găsești ușor, dintr-o privire, într-un birt la colț de stradă dintr-o mahala sau într-un restaurant de cinci stele cu un domn care a speriat vestul cu banii lui. Sau cu ministrul cutare, l-ai recunoscut, sau cu moderatorul acela tv. Tot un cutare. Dama e o boarfă, indiferent cu cine se culcă și cine-o plătește. Practică aceeași meserie veche de cînd lumea. Diverși indivizi cotizează pentru bunăstarea ei și ea nu refuză, Doamne ferește. De ce ar face-o!? Domnii o doresc parfumată, rujată, machiată, înțolită la fix, scoasă din cutie, iar distracția asta costă. Trecutul ei vijelios s-a consumat prin camere studențești, la petreceri memorabile. Are niște amintiri de te înfiori. Ce partuze, ce întîlniri de gradul zero, ce muștiucuri de saxofon, ce căprării, ce povești!

Apoi a servit fidea la o mare companie ca escortă, apoi ca amanta șefului decum a pus ochii pe ea. Apoi a trecut la alt șef și a ajuns la altă companie, tot fată bună de întins pe canapea. Și iat-o, în zilele noastre, free-lancer, pardon de expresie, adică boarfă de lux pe cont propriu. Treaba se întîmplă așa. Ai nr. ei de telefon în agendă. Cind ajungi în regiunea 005danubiano-carpato-pontică o suni și faci o escală în patul ei. Simplu, curat, satisfăcător. Nu mai calcă prin hoteluri pentru că o recunosc baieții de la Moravuri și o arestează. E prea cunoscută ca o veche boarfă cu tarif fix. Normal, anal, bucal, tot tacîmul. Bun, dacă ai aterizat în gubernia noastră îți va prii șederea la București, ai ce povesti amicilor la bere la Munchen sau Londra. Nu vei regreta, ai parte de cea mai tare partidă de sex din lume. Oricum altceva nu știe să facă. D-aia nici nu a vrut să facă ceva diferit în viață. Sex, atît. Eh, dar e o mare meseriașă în arta amorului. Ce e al ei, e al ei !Dacă te prinde între cracii ăia lungi te face praștie.

Ea are o boală pe vest. Și ea servește onor clientela la fel de bine ca acolo. E patrioată. Nimeni nu a plecat nemulțumit din așternuturile ei. Sigur tariful e piperat, dar acei domni își permit. Dacă vrei o carniță proaspată, o lenjerie intimă rafinată, prestații de clasă, trebuie să scoți bani serioși, nu mărunțis. Boarfa noastră se respectă, are și ea mîndria ei profesională. D-aia nu lasă mai ieftin.

Cu boarfa trebuie să fii insă fff atent, că ciripește. Dă note informative fff detaliate. Te descrie pentru uzul Serviciilor ca un excelent psiholog. Îți descrie afacerile, poftele, rudele, dacă esti prosper sau falit, ce te îngrijorează, cu cine votezi. Are un scris caligrafic, citeț, mărunt. Te și pozează la o adică. Fotografiile sunt bune la ceva, bani albi pentru zile negre. Așa că ai grijă cu cine te împerechezi. E un risc să te încurci cu boarfa noastră într-o seara de vară cînd nu prea ai ce face și testosteronul dă pe dinafară.

Boarfa face parte din peisajul local al tranzitiei. E un personaj comun, nu e ceva pitoresc și excentric. Suntem o lume veselă, pusă pe distracție. Ea nu poate lipsi, chiar face parte din bucuriile profunde ale vieții noastre. Odată îi zicea podăreasă sau grizetă, ori simplu de tot ca azi – boarfă.

STELIAN TĂNASE
CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!