miroiu„Vă rog, încercați să ne faceți să înțelegem: Liviu Dragnea v-a hipnotizat? A făcut vrăji, ca să vă ia mințile? Cum este posibil să tolerați batjocura lui în privința politicii de cadre? Cum e posibil să tăceți supus în fața toxicității distrugătoare a acestui ins și a camarilei sale? ” scrie Mihaela Miroiu adresîndu-se pe pagina de fb unor amici de la vîrful PSD.

mao dragneaAs răspunde eu în locul lor. Pe scurt – frica si ciolanul! De ce mă amestec? Pentru că adresanții nu vor răspunde în actualul context. Atît cit sunt la guvernare. Stau ca popîndăii ascunși pe coridoarele întortocheate ale puterii. Cînd vor trece in opozitie, după alegerile din 2020 sau mai devreme daca isi vor pierde slujbele prea inalte, atunci da, se vor plînge cit au fost marginalizați, persecutati chiar. Vo

Vor deplinga teroarea si cultul personalitatii lui Dragnea din partid. Il vor critica pentru regimul personal de conducere și pentru acțiunile camarilei care îl slujește. Dar asta se va întîmpla numai și numai după ce va pierde poziția de lider suprem al PSD. La fel se va întîmpla și cu VV Dăncilă care chiar azi este apărată dancila 2penibil – ca în Scînteia 1950 – de miniștrii ei vizavi de plîngerea penală făcută de Ludovic Orban, liderul PNL.

Răspunsul este că frica de a-și pierde privilegiile și de a se întoarce la munca de jos îi oprește să fie critici. Îi obligă să accepte tot ce se întîmplă azi la vîrful PSD – care seamănă tot mai mult cu o bătaie de joc. Este frica să nu le cadă ciolanul din colți, manifestă la pesediștii marcanți, la cadrele medii și la membrii de rînd.

STELIAN TANASE
DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • DAC spune:

    Dle Tanase. In loc de un flash asupra situatiei PSDrg. cred ca e mai utila macar o mini analiza asupra lipsei de democratie din acest partid (si altele)
    Va rog sa incercati. ”Tag – uri ” : comunism , partid unic dictatura , partitocratie, presa de propaganda (doar) , neimplicare, lipsa de educatie – spirit civic, intelectuali izolationisti….. zi lista e lunga.
    Ridicati manusa ? Ca formator de opinie ar fi util pt multi. Multumesc anticipat.

  • Flori spune:

    acu vreo trei ani a fost nepoata-mea c-o prietena (bffe) in vizita la noi in Järmania… Am vrut sa le ducem la muzeul de istorie al Baden-Württemberg. Sa vada si ele de ce a fost in stare Nationalsocialismul made in Germany. Cum a ajuns Adolf Hitler la putere, ce ravagii a facut WW2 etc. La care prietena lu’ nepoata-mea zice: nu vreau la muzeul de istorie, pe mine nu ma intereseaza trecutul (sau ceva in genul asta). Ce dracu sa mai zici.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!