tanase 111In ultimele zile, cariera cea mai prodigioasă in masmedia au făcut-o imaginile de la Bruxelles cu soldați înarmati de război patrulînd pe bulevarde însoțiți de vehicule blindate. Plus apelurile repetate ale guvernului care a cerut locuitorilor să rămînă în casă, să evite locurile aglomerate. Mi-am spus, iată, teroriștii au reușit, au repurtat o victorie. Asta au dorit, să strice un mod de viață. Ținta lor este distrugerea civilizației europene. Liderii ISIS au afirmat-o de nenumărate ori. Ei se consideră în război, cu Europa, cu Occidentul, cu creștinismul. Au pornit o expediție pentru a distruge toate astea. E un război real, dus pe viață și pe moarte.

Europa întîrzie să reacționeze. E atent la regulile democratice, la proceduri, la instituții, la valori. Mi-e teamă să nu fie prea tîrziu cind se va hotări totuși să facă ce trebuie făcut. Dușmanul implacabil trebuie confruntat pe teren. Democrațiile se apară nu doar cu discursuri și apariții tv. Ultima luare de poziție a lui Barack Obama, mi s-a părut fermă, la obiect, clară. “Distrugerea Statului Islamic nu e doar un obiectiv realist, ci o sarcină pe care o vom duce la bun sfârşit”(…) “Îi vom elimina. Vom relua zonele pe care au pus stăpânire, în care se află, vom suprima sursele de finanţare, îi vom urmări pe liderii ISIS, le vom distruge reţelele şi îi vom elimina”. Sună spectaculos, dar trebuie să vedem în zilele următoare și capacitatea de reacție și unitatea Occidentului, puterea lui de a se dezmetici și de a ieși din defensivă.

Cît tîmp se poate trăi cu orașele paralizate, dominate de frică și panică!? Cu birourile închise, cu metroul blocat, cu restaurantele și magazinele goale, cu hotelurile fără clienți, cu gările și aeroporturile fără pasageri. Un agent de turism spunea că pentru Anul nou cererile de locuri pentru Paris au scăzut după atentate cu 70%. Deci, războiul psihologc antieuropean a reușit. Cei 120 de morți de la Paris – victime inocente ale barbariei – au avut efect. Suntem deja intimidați, ne e frică să nu cădem victime unui kamikadze sau unui terorist înarmat cu un AKM. Asta în fața neputinței forțelor de ordine de a-i opri.

Întreb – UE se va destrăma sub loviturile fundamentaliștilor islamici porniți în Jihad !? Spațiul Schengen a expirat!? Oare Occidentul își trăiește ultimele zile!?

STELIAN TĂNASE

copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Dana spune:

    Eu vad doar o sleahta de politicieni incompetenti si ipocriti (care foarte curand se vor confrunta cu ce s-au confruntata si ai nostri) . Ei desfasoara deja un razboi, au luat decizii de unii singuri si au plecat la atac fara a lua nici un fel de masuri de protectie a propriei populatii. Deocamdata oamenii sunt luati prin surprindere dar foarte curand vor intelege ca acestea sunt efectele politicilor celor pe care i-au ales in fruntea statelor. Ce providenta pentru a justifica nerespectarea deficitelor bugetare dupa ce au condamnat la subdezvoltare statele mai mici, impunand deficite pe care ei insisi nu le-au respectat niciodata si probabil nu vor fi capabili sa le respecte niciodata! Cum ai mai putea sa te gandesti la politicile lor care au aruncat omenirea in saracie cand teroristii se misca liber pe strazile lumii „civilizate”?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!