FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

IMG_3220Vara e un sezon ambiguu și oarecum straniu. Mai ales în 2106 din cauză că urmează alegerile. Noua lege electorală impiedcă mari desfașurări pe durata campaniei, așa că partidele se străduiesc sa stîrnească praful în precampanie. Vom vedea mult tămbălău cu începere de la la 1 septembrie, cînd liderii politici și candidații vin pe acasă din vacanțele lor pline de griji.

Prin partide e deja nebunie, se țes intrigi se atacă la baionetă dar mai ales la grămadă ( in gașcă) ca la rugby. Se comploteaza fin. Bătălia e pe viață și moarte. De aceea nu a fost chiar vacanță pentru că multi au preferat să stea lipiți de șefi să tragă sfori pentru a se vedea puși pe liste. Niciodată nu au fost în partidele lor atit de lingușiți Dragnea, Blaga, Gorghiu, etc. ca în săptăminile din urmă. Aici sunt tratați ca niște zei, tamîiați, li se pupă cu ardoare miinile și dosul. Se merge pe liste, iar listele sunt semnate si stampilate, apoi abia depuse la BEC de către șeful partdiului. Adică ești la mina lui dacă vrei să candidezi.

Votăm pe liste – inseamnă că votăm pe nimeni. Niciun ales nu se va simți responsabil în fața alegătorilor. Se votează partide, nu oameni. Eu voi vota la Bucuresti (dacă mă duc), si ma intreb cine va fi personajul care mă va reprezenta !? Cui scriu !? Pe cine interpelez dacă am vreo problema de ridicat!? La pachet pe cei 43 de aleși în București !? Să fim serioși.

Partidele mai au o problemă mare, o belea chiar. Pe linga incertitudinea rezultatelor la alegerile parlamentare, care le dă nopți albe stimabililor, mai trebuie să facă față unei reduceri drastice a numărului de locuri. De la 588 cit avea Parlamentul în 2012 la 430 în 2016. Peste 150 de locuri dispar. Adică 150 de aleși în 2012 din start nu vor fi in Parlamentul care se alege în decembrie a.c. De unde zbaterea nebună pe care deja o vedem printre politicieni. Grangurii totuși nu vor lipsi de pe liste si vor sigur pe locuri eligibile. Primenirea clasei politice promisă după tragedia de la Club Colectiv a fost doar în vorbe.

Prevăd că in septembrie vom fi martorii unor demisii zgomotoase in diferite partide. Cei care vor rata sa se vadă pe un loc in față vor părăsi cu zgomot partidul. Vom inregistra treceri de la un partid la altul cu nemiluita. Mai ales e la cele mari la cele mici.Unii preferă decît să fie plutonier intr-un partid mare, mai bine colonel intr-unul mic si fără șansa de a fi aleși. Traseiștii vor da în curind un mare spectacol. Septembrie va fi luna traseiștilor! Massmedia in căutare de subiecte sîngeroase va face tam-tam, dar va fi furtună intr-un pahr cu apă, fără efecte politice reale. PSD și PNL vor domina peisajul. Pină atunci parlamentarii se vor muta de colo colo în căutarea unui loc eligibil salvator. Puțini vor avea șansa asta.

Viata dulce ca in Parlament este foarte greu de găsit pe undeva. Ce job mișto! De nabab! Aici poți să absentezi la toate ședintele in comisii și în plen, să nu iei cuvintul niciodată de la tribună, să nu ai nicio contribuție 4 ani, și totuși să-ți încasezi salariul și diurna. Nu mai zic de privilegii. Mașină, șofer, cabinet, secretară, plus o pensie specială, de nesimțit. E de înțeles de ce politicienii dau acum imaginea unor pacienți dintr-un azil psihiatric.

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright. www.stelian.tanase.ro

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Lucian Mihaileanu spune:

    Votatul pe liste(?!?!) Este o IDIOTIE creata tocmai pentru a mentine „status quo-ul”(Lasa-ti sobolanii sa se ingrase cit mai mult,cit mai lung!)
    Cit despre numarul deputatilor 430????!!! In America,unde traiesc eu sint 435 de congressmani la o populatie de 310 milioane! Romania nu ar trebui niciodata sa aiba Mai mult de 200-250 de deputati

Spune-ți opinia, fă-te auzit!