INCIDENT CU POLIȚIA PE ȘOSEAUA NORDULUI

By 25 septembrie 2016Să stăm de vorbă

saftoiu adrianaContinuăm obisnuita noastră incursiune on-line. Astăzi o postare a Adrianei Săftoiu pe facebook. (cf. www.stiripesurse.ro ). Pățania de mai jos este exemplară pentru o anumită mentalitate, ca să nu mai zic că este o practică a unor politisti, nu puțini, care au cam uitat în slujba cui lucrează, ce jurămint au depus și cine îi plăteste. Dar e aici și obișnuința noastră de a inghiți totul fără să crîcnim, prea timorați la vederea unei uniforme. Statul este atotputernic în fața individului și il desconsideră.

M-ar bucura să citesc chiar azi un comunicat lămuritor din partea Poliției din care să aflăm despre ce este vorba în acest incident aparent minor, cine sunt politiștii implicați si ce treabă aveau pe Șoseaua Nordului la acea oră!? Ieșiseră după pradă, la ciubucit și dijmuit, sau se găseau în misiune comandată, deci la datorie !? Altă întrebare ar fi – dacă polițistul nu o recunoștea pe Adriana Săftoiu (ii știa funcția de top în PNL sau a văzut-o la televizor, nu știm) cum s-ar fi terminat acest incident !? Ajungea sau nu șoferul la Poliție!?

Aștept comentariile dvs ca de obicei.

”Veneam spre casă. Mă gândeam la una, alta când hop, politia! Soseaua Nordului! M-am obisnuit deja cu ei, dar acum eram prea cu ganduri venind de la spital, de la o prietenă. In general, am răbdare si probabil că această răbdare e un punct nevralgic. De frica autoritătii, taci ca sa nu ii superi! Imi prezint actele! ” Actul de identitate”. Scot dovada de la evidenta populatiei! ”Ce e asta?” Simt că nu imi place tonul. Recunosc functionarul de stat, de STAT ROMÂN, bucuros să te prindă. Explic calm că am buletinul expirat si ca sunt in perioada in care am depus dosarul pentru eliberarea celui nou. Stă si se tot uită. Mai rămânea să imi ceară analizele medicale. Mă satur de privirea lui si intreb: ”Dar dvs de ce m-ati oprit?” ”Nu am de ce să vă raspund”. E cam mult. ”Cum adică nu aveti de ce să imi raspundeti? E dreptul meu să aflu de ce mă verificati”. Incepe să imi pară rău că nu am fost atentă la nume când s-a prezentat. ”Care drept? Vă verific pentru că vreau. E filtru”. ”Aveti si un ordin, verificati unde vreti si cum vreti?” ” Da, si dacă mai puneti intrebari s-ar putea să mă supăr”. ” Si dacă vă supărati, ce faceti?” ” Vă dau jos din masină”. Cobor singură si ii cer să imi arate dacă are vreun ordin pentru filtru. Se apropie colegul lui. Reluăm discutia. Intre timp, probabil, ma detectează ca persoană. Colegul ii șopteste ceva. Primesc actele inapoi si rămân baltă acolo. In fata mea, inca trei masini. Nimeni nu mai e verficat. Ma intreabă un sofer: ”ce le ati spus, doamnă? ” Ne verifică, poate pică ceva”. Si uite de asta imi este lehamite. Că nu avem curajul să modificăm STATUL care are un singur scop: să te prindă, să te ardă! Un stat care te crede vinovat din start si oricum te va dovedi! Că nimeni nu e fără de greșeală, nu?! Să apaludăm statul care are o bucurie orgasmică să te dovedească la fiecare colt de stradă! Ce drepturile individului?! Te cobor din masină că asa vreau eu, statul! Prin functionarii lui!”,

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

copyright wwws.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

  • petrescu spune:

    nu asta e statul..sa nu exageram..e un militian ce a uitat ca a fost o revolutie..ca s a schimbat ceva.ca di pacate au mai ramas si din astia..ca fara uscaciune..pt asta tb dat publicului fiecare derapaj..sa se stie sa se ia masuri..di gandirea se va schimba sunt sigur..

  • Stan Liviu spune:

    Am avut o patanie asemanatoare. Intrigat de abuzul la care am fost supus, mai ales eu fiind ofiter superior si obisnuit cu armata si regulile ei, m-am adresat unui prieten mare sef in politie pentru lamuriri (in niciun caz sa il termine pe tablagiu pt ca, ( nu-i asa? ) nu e legal. Evident ca nu s-a rezolvat nimic, mi s-a comunicat sec ca in urma verificarilor, tablagiul a avut dreptate.
    De cand cu fenomenul Godina, Terminatorul de chestori, am scapat de dictatura sefilor din politie si am dat de dictatura agentilor de pe strazi, in mare parte niste interlopi in uniforma.

  • sgubeanu spune:

    Sa va fereasca nenorocul de a intra pe mina unor astfel de oameni ai legii in uniforma, niste suflete de romani chinuite care in ultima instanta sunt rasfatatii ai sortii lui moromete lui Moromete, ei ajung chiar pe o treapta mai sus, scoliti de superinstitutiile statului bolnavi de oportunism si putere marunta.Unii mai cu vechime sunt FAPTASI la umbra legii , refulati schiloditi socio psiho profesional , unsi cu putere in pix .
    O superstructura de facut bani atit pentru buget cit si pentru propiul buzunar, si FRICA soferului care este expus la un adevarat viol .
    Relatia politist rutier sofer practic este in sens unic INTODEAUNA POLITISTUL ARE DECIZIA IN PIX SCRIE CE VREA CIND VREA CU ARGUMENTUL CODULUI RUTIER SI A ALTOR LEGI SUPERINTORTOCHEATE SI OBTINUTE PRIN CHINUL LIMBII ROMANE… vedeti chestionarele de examen, interpretarile legilor si regulamentelor sfintie cu ordonante guvernamentale.
    CIT DE CAPABIL SA FII SA DAI CU MOTOCICLETA IN GROAPA > desigur nimeni nu se intreaba> asa prosti avem in garda de dau in gropi apoi sa scoti la tabla pe maestrul instructor sa ne explice de ce superpilot de escorta OM DE OM smecher de smecher bengos , da cu sculele statului in groapa la drumul mare si pe deasupra mai ne si speriem de ditamai interesul nationat personalizat alias OPREA. SI ORICUM E VARZA TOTUL M ai lipseste o pomana a porcului in parlament legiferata cu cvorumul dat la maxsim si muzici create in cotetul porcului cu o coregrafie care sugereaza armonia drapelarii cartelelor de vot a ambelor camere legislative
    Sa le fie rusine, si la oprit masini ca asa vrea fluierul lor, sarilear sapca de pecap caci prea i si fac de cap.
    Parcheaza masina cu girofar anapoda, lasa girofarele aprinse noaptea de abia mai vezi tu cu luminile de drum, ca soferi a acestor masini sunt slabi , inceti ca reactii, si in plus vorbesc la telefon conducind si fara centura, sunt varza fratiori varza, si astia i si bat joc legal de noi.
    JOS LEPRELE DE PE GARDUL STATULUI
    O GASCA DE NEMERNICI ARDEI UMPLUTI CU NERUSINARE, STRIGOII NOCTURNI , BLASFEMIA POLITISTILOR RUTIERI MURITI DIN PROPIE INITIATIVA VOI CE SUNTETI LA FEL CA EI .
    Of doamne scapane de ORGASMUL penalitatii angajatului ce are vreo putere de constatare asupra vietii tale . SUNTEM BLESTEMATI.. INAINTE ERA asa zisa securitatea care facea si dregea , oricum i se puneau multe in circa acum a pus stapinire pe noi FRICA DE LUCRATORI AI STATULUI.
    STOP.. NEMERNICILOR
    SUNTEM MULTI SI TRAIM CU FRICA DAR DACA NI SE SCHIMBA POLARIZAREA O SA VA FIE BINE?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!