BAGAJELE LUI DRAGNEA

By 3 februarie 2017Jurnal de bord

IMG_5415PSD ramine orice s-ar spune un partid cu un background comunist. Incercările unora de a-l reforma au eșuat. Reflexele sale au rămas totalitare. Dacă azi un regim de tip Ceausescu nu mai e posibil (!?…), PSD-ul practică un autoritarism agresiv, care iese la suprafață mai mult sau putin puțin pregnant in fcț de imprejurări. Dar nervul bolșevic este acolo, mereu prezent. E coloana vertebrală și creierul acestui partid care vine mai ales din anii 80 ai regimului Ceaușescu. Un partid care are ca osatură cadristii, aparatul de partid, exact ca PCR. Este disciplinat și oraganizat cazon, pe verticalp. Ordinele se execută, nu se discută. S-a văzut asta perfect in 1990, mai ales la mineriade, cind IliescuCo s-au folosit de putere fără scrupule impotriva propriilor cetățeni. Batalioane de asalt alcătuite din mineri au fost instigate, organizate de liderii FSN să atace bucureștenii in dezacord cu ei care cereau democratie. Scopul lor a fost unul singur – să înfringă orice urmă de opoziție.

IMG_5417Ca orice partid de acest tip, PSD are o obsesie – nu suportă să i se opune rezistență. PSD nu e făcut pentru negociere și dialog prin natura lui de partid post-comunist care moșteneste PCR-ul, așa cum l-a lăsat Ceaușescu in 1989 decembrie. Pesedistii nu stiu ce inseamnă transparența si corectitutudinea, respectarea regulilor democratice. Sigur azi ei nu-si permit să declare asta pe față, dar în realitate, liderii PSD nu ințeleg decit politica de forță, pumnul in gură, violența – in tradiția lui Lenin. Lenin ințelegea politica in aceeasi termeni – ca un conflict armat, iar puterea ca pe om cetate care trebuie cucerită pe care te lupți apoi să nu o cedezi niciodată. La război sunt permise orice fel de mijloace, nu exista norme și nici morală. Totul este să ciștigi și să deții puterea, indiferent de mijloace. Odată puterea deținută poți să treci la inginerie socială, poți sa faci orice cu ea, mai ales să-ți transformi cetățenii în supuși. Este exact ce probează Liviu Dragnea&PSD in aceste zile. Chiar dacă putini pesedisti au citit Lenin, (sunt prea ocupați IMG_5552să spolieze statul) spiritul bolșevic se simte in fiecare cuvint, în fiecare gest emanat dinspre PSD.

PSD inseamnă- azi ca și ieri – toleranță zero față de diferență. Este obsedat să nu piardă puterea. Iar in cazul de față mulți se adaugă alta temă. Se tem – după jaful practicat 27 de ani – să nu infunde pușcăriile. Aroganța si sfidarea, megalomania, apucăturile totalitare, pe scurt, alcătuiesc mesajul genetic al PSD. Dragnea moștenește acest bagaj. E lider peste un asemenea tip de partid. El este apparatcik-ul postcomunist perfect. Un amestec de Lukasenko și Putin și face ce știe mai bine. Cind vine vorba despre democratie, adevăr, cinste, justiție, nu vă bazați pe el.

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Basil spune:

    Asta fiindca lumea umbla dupa pomeni, daca Dragnea iti da 30 de lei sari sa-l votezi. Nu sint de acord cu dumneavoastra ca nu trebuie sa mergi la vot daca n-ai cu cine vota. Iti anulezi votul, iar in 11 dec. PSD cistiga tot cu 45% (aproximativ 3.4 milioane de dobitoci) insa mai existau vreo 4 milioane de voturi nule, iar asta ii putea deranja, asa si-au zis ca lumii nu-i pasa si pot face ce vor. Mai bine te informezi inainte sa votezi sau sa intrebi pe altii daca nu intelegi ce se intimpla, decit sa stai pe la demonstratii.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!