GUVERNUL LUI DRAGNEA

By 24 februarie 2017Jurnal de bord

dragnea 11A fost o remaniere fără maniere. Incercarea lui Dragnea de a-și instala la Palalatul Victoria guvernul său personal alcătuit din subordonați, a esuat ieri. La mutarea asta, PSD a pus șaua pe Dragnea și a trimis în guvern miniștri, nu oamenii săi de casă. Grindeanu a ințeles că a fost folosit și că era să-și rupă gitul pe mîna păpușarului șef al PSD, Liviu Dragnea. Vizita la Bruxelles i-a deschis mintea. A inteles care e miza partidei. Grindeanu de data asta s-a impus, și de fapt PSD-ul.

grindeanu 1 evzroPremierul a cerut persoane cu trecere in PSD, să facă parte din guvern, nu a mai vrut slugile lui Dragnea. Nu are chef să plătească oalele sparte mai tîrziu. Rolul de pion de sacrificiu îl sperie. Unul dintre ei, Iordache, a ascultat supus ordinele lui Dragnea și s-a vazut ce a ieșit. Data viitoare va fi rindul lui Grindeanu să plătească factura.

Grindeanu a ințeles și a început să se autonomizeze, cum era și de așteptat. El e omul cu semnătura și răspunderea. Dragnea la acest nivel e doar omul cu gura, cu heirup-ul. Postul de premier asigură un ascendent in fața oricui(buget, aparat etc) . Sigur, revenim la vechea problemă – dacă nu e este mai bine ca președintele partidului să fie și premier!? Ba da, e mai bine ! Incăpăținarea lui Dragnea, fuga lui inainte – pentru a se salva de Justitie și ambiția lui de a fi premier- au făcut ca el, incompatibilul, să se afle în fruntea PSD-ului la momentul zero, cind numele lui nu era opțiune.

IMG_5552La această remaniere, Liviu Dragnea s-a mai micșorat în partid. A mai pierdut din galoane. A rezultat ieșirea lui vizazi de complotul extern, multinaționale, Soros, corporatii, etc. care ar fi instigat finanțat, dirijat protestele din ultima vreme. Trebuia și el să zică ceva, iar frustrarea lui e mare. Lumea a fost mobilizată în stradă de indignarea provocată de manevrele lui cu ordonanțele. Nu-i este clar lui Dragnea !? mă intreb. Eu cred că știe cum stau lucucrile dar nu poate accepta că piere pe limba lui, ca orice pasăre. Aș fi preferat să-și recunoască greșelile, așa cum face azi un politician modern și să ceară scuze publicului. Toată criza pe care traversat-o România i se datorează.

IMG_5421Dragnea iși arată lipsa de anvergură. E un bun de uz intern al PSD, dar nu mai mult. Nu e un om de stat, ci un abil trăgător de sfori în PSD. Dragnea nu vede bine peisajul și din cauza asta, efectele acțiunilor lui sunt imprevizibile. Prezintă un real pericol pentru societatea românească prin aventurismul său. Riscă fără sens într-o totală indiferență și dispreț pentru ceilalți. In 2017 a aruncat România în haos. Pentru el – ins fără viziune-lumea din jur, din afara PSD și a cercului sau de apropiati, nici nu există. Nici Europa nu există pentru el. E clar că nici el pentru Europa, decit ca un politician nesigur, cu tendințe autoritare, predispus la corupție. Duce acum un război de ariergardă ca să supraviețuiască, îndreptat impotriva tuturor. Nu ii văd un viitor prea bun in politică

STELIAN TĂNASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Absolut adevarat. Sunt totusi inca acolo niste penibili total inacceptabili si in mod strident oamenii lui Dragnea, cum e aceasta biata secretara care nu stie decat sa secreteze si sa minta nerusinat, fara studii, fara nimic, dna Dan. Caligula a fost calomniat doua mii si mai bine de ani pe chestia cu calul. El era totusi exponentul celei mai patriciene aristocratii. Mitocanul DragneA neam de militzian, isi pune…. n- am cuvinte sa zic ce, intr- unul din cele mai importante posturi de ministru. Calul macar era de rasa. Tzaranca asta nici macar biologic nu are vre una.

  • Dana spune:

    Daca doar Dragnea ar fi lipsit de anvergura am fi intr-o situatie foarte buna. Din pacate pentru Romania anvergura opozantilor lui Dragnea este sub nivelul lui Dragnea (exceptie face Ciolos dar deocamdata acesta este inafara partidelor). Asa au fost alesi ( si nu ma gandesc la noi electoratul care, nu alegem ci doar ierarhizam alegerile altora). Dincolo de interesele personale ale lui Dragnea el a fost un Presedinte de partid foarte bun si a reusit sa coaguleze PSD, aducandu-l la guvernare cu o majoritate confortabila. Chiar si Premierul ales este o miscare foarte buna (opinia mea). Politica are componenta de perceptie vitala si din acest motiv cred eu ca Grindeanu este un Premier foarte bun in acest moment. Are un caracter neconflictual accentuat si un mod de adresare publica nonagresiv. Daca politica s-ar face doar intre partide ne-am gasi in situatia partidului unic PSD. Doar partidele neparlamentare si partidul procurorilor mai fac azi opozitie si aceasta situatie nu se poate prelungi fara pierderi majore pentru Romania!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!