tanase nisa 136Ponta dă de o săptămînă tare la gioale lui Dragnea. O caută cu lumînarea, se cere afară din PSD, vrea să fie exclus s-ar zice! Caută ceartă, vrea scandal cu orice preț – ca-n Caragiale. Dragnea ia la aceste atacuri o mutra angelică și nu pare să se supere.E impasibil, zisele lui Ponta, deși se referă la persoana lui in mod direct, nu par să îl priveaca.„Orice critică de la Victor Ponta pentru mine este sănătate curată (…) pentru că te menţine treaz”, a zi deunazi. Se simte oare chiar așa de tare in PSD Dragnea !? Sau e atiti de slab, că nu are cum reacționaaltfel !? Vom afla in curind.

Pentru mult mai puțin acelasi Dragnea l-a lichidat politic de la virful PSD săptămina trecută pe Mihai Chirica. Dar acesta nu are baza politică a lui Ponta în partid. Ponta poate sa inducă formarea unei mase critice anti-Dragnea, în stare să il basuclete din poziția de șef suprem PSD. Sau, măcar, să provoace un mare deranj in PSD – ponta 334care poate merge de la aparitia unor facțiuni in PSD, si chiar a unei sciziuni. Asa că Dragnea a socotit ca nu e tocmaai potrivit sa il ia de guler pe Ponta și să-i arate ușa. Cel putin deocamdată. E constient cred că in cazul unei cafteli ca in finalul actului doi din O scrisoare pierdută, s-ar putea sa-si piardă pălăria, bastonul si chiar fotoliul. Ponta e o nucă prea tare pentru Dragnea. Ponta știe asta cind il provoacă.

Ce vrei mă, musiu!? ar putea să-l intrebe Dragnea. Mai nimic, ar suna răspunsul. Ponta se rezumă sa se bage in seamă. Nu că nu ar vrea mai mult (a obținut 2 ministri la remaniere, totuși), dar astea sunt limitele jocului său de acum. Ponta a reînviat după tăcerea autoimpusă de dupa 11 dec. Protestele declansate de prostia făcută de Dragnea cu OUG 13, i-a dat apă la moare. L-a prins la cotitură pe Dragnea. Infailibiul Dragnea s-a dovedti un svaițer cu multe dragnea 1găuri. Multi in PSD l-ar minca fript. Oricum, Ponta crede că i-a venit rindul să se aseze la masa de joc din acest cazino numit PSD și chiar mai mult pe marea scenă politică bucuresteană. Deocamdată a ales o strapontină, dar intr-un context favorabil, poate să ocupe și o lojă. Este ce-și doreste.

Astfel că ii vom auzi gurița. In stilul lui caracteristic – va amesteca zeflemeaua, minciuna gogonată, amenințările, hăhăurile marca Basescu, și notele false. Dar va vorbi și serios. Nu stiu dacă are vreun proiect. Deocamdată provoacă, trimite baloane de incerare, să vadă ce iese de aici. Suflă în ceafa lui Dragnea și asteaptă momentul potrivit să atace la baionetă. Daca i se intimplă lui Dragenea să mai greseasca grav ca-n ianuarie 2017 ( si chiar mai putin grav) siiv a juca sigur cartea. Deși partitura lui Ponta s-a micșorat (a trecut de la solo de pian, la acompaniament orchestră), ea nu s-a incheiat.Vom mai auzi replicile și improvizațiile sale. Cit e clownerie si cit joc politic, vom vedea.

STELIAN TANASE

CITIȚI SI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!