W. CONCLAVUL GRANGURILOR

By 11 aprilie 2017Lifestyle

tanase de nemicsoratAzi găsiți pe blog episodul nr 9 din romanul foileton W.de STELIAN TANASE – „Raportul comisarului Arsene”. Ancheta legată de uciderea sălbatică a unui general(r) Eftimie Gogu(tras în țeapă ) continuă. Ca să accesați folosiți linkul – http://www.stelian-tanase.ro/w-raportul-comisarului-arsene/

Va reamintesc episoadele publicate pînă azi. 3 aprilie (luni) „Amice, descalecă de pe blondă”, (marți) „Brigada criminală”, (miercuri) „Nu te sinchisi de fraieri!”, (joi) „Ce noapte monșer!”, (vineri) „Las-o jos că măcăne!”, (sîmbătă) „Domnul general”, (luni) „Nu vomita pe babetica mea!”. Toate episoadele sunt disponibile pe blog și le puteți citi.

„W”este pastișa unui „polar”, a unui „pulp fiction”, dacă doriți. E o poveste nervoasă, cu suspans pe fiecare pagină. „W ” spune istoria unei serii de crime terifiante petrecute în București în ultimii ani. Victimele – toate aparținind establishment-ului – o termină trase în țeapă ca în Evul Mediu. Cu acest modus operandi bizar, nu este de mirare că presa îl numește pe ucigaș „Vampirul valah”. Ca în orice polar, există un serial-killer, un detectiv (Ticu Naum), un polițist (Iorgu Arsene), cîteva femei fatale (Pușa, Zizi), figurație ( un procuror, granguri civili&generali, un patron de ziar, secretare, ciripitori, vagabonzi, barmani, etc). Sunt apoi partide de sex, beții, cafteli, urmăriri – tacîmul obligatoriu al unui roman de acest tip. „W” ne poartă într-un peisaj post-industrial cu o atmosferă apăsătoare, uneori insuportabilă. Intriga se învîrte in jurul întrebărilor clasice – cine este asasinul, de ce ucide, cum își alege victimele, cum să fie capturat. Si, firește, nu numai atît.

Scriind acest roman foileton m-am întors la marea tradiție a romanului burghez si popular din secolul al XlX-lea. Atunci Balzac, Dickens, Eugen Sue, Alexandre Dumas, Dostoievki își publicau romanele mai întîi în foileton în presa vremii. Cum presa pe hîrtie a cam dispărut, m-am adaptat epocii si am ales online-ul. Pentru a respecta tradiția, in curînd, „W” va avea si o ediție tipărită.

CITITI SI SERUITI

Spune-ți opinia, fă-te auzit!