ALEGERILE PREZIDENȚIALE AU FOST FALSIFICATE ?

tanase portrete 8Azi la 15,00 Comisia parlamentară de ancheta pentru verificarea alegerilor prezidențiale din 2009 se intruneste să ceară un vot în plen pentru un raport alcătuit in 8 luni de activitate. Aceste comisii au o viață efemeră dar plină strălucire – ca un fluture. Sunt pe prima pagină, provoaca multe controverse, lucrările sunt pline de patimă, televiziunile sunt prezente. Dar, în final, reiese un text anost. Comisiile sunt repede uitate după ce-și încheie lucrările. Nimic nu a rezultat vreodată în acesti 28 de ani de pe urma lor. Așa cred că va fi și acum.

Care ar fi marja de libertate ? Să scrie în raport că alegerile din 20o9 au rezultatul viciat. Ca intîlnirea de la vila generalului Gabriel Oprea nu era o banală agapă cu George Maior șeful SRI, seful operativ Florian Coldea, plus Laura Codruta Kovesi etc. Să scrie că Mircea Geoană a cistigat de fapt alegerile? Nu, cu siguranță! Va produce un text cu citeva vagi mirări și îngrijorări, în rest nimic cert.

Personal cred că Geoană ar fi trebuit declarat cîștigător, altfel spus președinte și mutat la palatul Cotroceni pentru cinci ani. Nu cred că s-a produs asa-numita noapte miraculoasă în care rezultatul anunțat seara a fost răsturnat. Nu cred că s-au găsit 70000 de voturi în diaspora toate favoarea lui Traian Băsescu. Dar una este ce crezi ca gazetar și alta ce poți dovedi cu probe de necontestat. Așadar ce a putut proba cu certitudine această comisie. Valorea ei ne este dată de simplul fapt că deși a fost invitată în repetate rînduri să depună mărturie despre agapa din seara alegerilor de la vila lui Gabriel Oprea din Drumul Sării, Laura Codruța Kovesi a sfidat.A refuzat să se prezinte în fața parlamentarilor.

Si să zicem că totusi Comisia va recunoaște ca alegerile din 2009 au fost falsificate? Ce dacă! S-ar intoarce cumva înapoi istoria? Cui i-ar folosi asemenea concluzii!? Nimănui! Am fi poate mai amari o clipă, mai cinici cîteva zile, dar ne-ar trece repede nedumerirea și supărarea. Istoria s-a scris, mortul de la groapă nu se mai dezgroapă.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!
Copyright DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!