tanase iasiIn penultima sa ieșire tv Traian Băsescu a repetat de cîteva ori ca Victor Ponta este „profund corupt”. Și a enumerat pe degete ca la școală motivele – ptr Rompetrol, Roșia Montana, ptr prieteșugul cu Ghiță și terenurile Acadmiei Agricole. Mai trebuia să îi dea un cap in gură ca să închidă partida. Acuzațiile fără dovezi, vorbe în vint, ca de obicei. O singură explicație – copilotul Ponta se ascunde în spatele legilor și ordonanțelor de urgență. Fură cu acte, cum se spune. Asta face și mai toxică forma sa de corupție, ne-a explicat Băsescu ca la proști. Presa mirată de acuzații atît de virulente l-a intrebat dacă a reclamat, cum era normal, la Parchet !? Se știe cît îi este de drag să demaște corupții și să îi vadă în cătușe. Nu este el cavalerul fără prihană al luptei împotriva marii corupții !?Este !!! Băsescu a răspuns stupefiant la intrebarea presei – că nu a făcut-o ptr că nici Ponta nu a reclamat-0 pe Ioana Băsescu la Parchet. Un argument de-ți stă mintea în loc.

159Adică povestea cu corupția e de sanchi. I-a arătat pisica lui Ponta. Acum s-a ajuns la un troc, se pare. Vrea un aranjament ca între mafioți. La el familia e totul. Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici și uzine. Dacă te legi de fi-mea, te omor! Asta era ca o scena în mahala, la colțul străzii. Trăim așadar într-o lume de mari corupți care nu sunt ce par a fi. Sunt de fapt niște entertaineri, vedete tv, personaje populare ca Muppets. Corupția a fost dintotdeauna marota lui Băsescu, nici el ușă de biserica la acest capitol.

Bref, după ce a aruncat anatema asupra lui Ponta, a revenit brusc la sentimente mai bune. Nu mai face pe zmeul anticorupției. E dispus să discute cu acel personaj profund corupt. Cel care a lăsat 400 miloane euro la Rompetrol, cara e mînjit în afacerea Roșia Montană, care îi pasează contracte pe sub mînă lui Ghiță etc. Nu mai contează, cu condiția să fie băgat puțin în seamă de premier. Asta vrea, puțină atenție. Ponta i-a făcut o mică reverență cu acciza. Deci nu e vorba de principii, e doar un show tv în care Băsescu în actul doi discută cu marele corupt Ponta. Șmecheria asta se traduce cam așa – bietul nostru președinte e dispus ” să construiască un dialog cu Victor Ponta ” Aha, nu e vorba despre acel tip profund corupt !? Discută Basescu cu marii corupții după atîția ani de cruciadă împotriva corupției? Cu angajamentele lui din 2004/5 cum rămîne?

Nu mai înțeleg nimic.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!