CAFTUL DE LA B1 DE ASEARĂ

By 14 septembrie 2017Jurnal de bord

gotiuCum fusesem invitat de Nadia Ciurlin aseară la B1, pentru ora 22,00 am ajuns acolo aproape de finalul primei părți a emisiuni Talk B 1. Mirel Palada, Mihai Goțiu dezbătuseră live chestiunile zilei. L-am găsit pe Mihai Goțiu, ( pe care nu-l cunosc, l-am identificat după imaginile tv ) era prăbusit intr-un fotoliu, cu capul în mîini, sub stare de șoc. Am crezut că a căzut pe scări. L-am întrebat ce s-a întîmplat și mi-a spus că….a fost bătut de Mirel Palada. Cînd? În direct!? întreb. Cineva din personalul B1 intervine pentru a-mi spune că s-a pretrecut în pauza publicitară. Nu mi-a venit să cred. Putea fi o imbrîceală, am mai văzut. O zicere de dulce, se mai întîmplă. Arătarea pumnilor, amenințări. Dar de bătaie nu am văzut si auzit in 25 de ani de cînd fac televiziune. Fusese o cafteală de mahala în toată regula, Palada sărise la Goțiu, il trîntise si îi administrase pumni și picioare, ca la sala de arte marțiale. S-a înfuriat după un schimb de cuvinte în care nu își mai găsise vorbele. Vocabular sărac, educație în minus, temperament violent.

paladaPrima chestiune este că acest Mirel Palada iși permite fără jenă așa ceva. Aseară a devenit celebru, tristă celebritate. Nu va fi uitat, așa cred că va rămine în memoria noastră, ca mardeiaș – live, la tv, nu ca sociolog. Mă gîndesc că poate venise chitit să îi administreze o corecție lui Mihai Goțiu, poate aveau ceva de împărțit. Că i s-a urcat sîngele la cap și a lovit orbește. După intimplarea asta însă, s-a discreditat și nu mai are ce căuta în spațiul public. Nu reglezi cu pumnii ce nu poți face cu mintea, cu argumente, cu idei.

Personajul a lucrat pentru Victor Ponta in campania prezidențială a acestuia, i-a fost apropiat, prieten, și purtător de cuvint, dacă îmi amintesc bine. A fost unul dintre principalii artizani ai eșecului lui Ponta atunci. A avut destule altercații verbale cu presa. Jignea ușor, nu prea se uita cu cine vorbeste, unde, și nici ce spune. Avea impresia că e mai inteligent și mai informat decît ceilalți, de obicei jurnaliști. Dar și politicieni. Palada s-a remarcat în acel an prin faptul că facea bancuri proaste la care ridea singur. Nu stăpînea proprietatea termenilor, lucru subliniat adesea de mass-media. Apoi, dupa eșecul campaniei s-a băgat intr-o minusculă grupare naționalistă prilej cu care a debitat alte prostii așa-zis sociologice. S-a văzut că e instabil, are răbufniri, e agresiv…
palada gotiuMai este incă o chestiune aici. Mihai Goțiu este un demnitar al statului român, vicepreședinte al Senatului. Este deci vorba de ultraj, de ofensă adusă autoritații. Mă întreb ce protecțe are un vicepreședinte al Senatului. Are vreuna? Poate fi atacat și lovit fără să intervină cineva, care este plătit pentru asta? Prima dată am crezut că Mihai Goțiu a ieșit la o țigară pe trotuar, unde se strîng fumătorii de la B1 – în imobil este interzis să fumezi. Poate, mi-am spus, vreun derbedeu de pe Calea Victoriei, profitind de întuneric, l-a atacat să îl tîlhărească. Ei bine, nu ! Bătaia se produsese în studio, printre camere, reflectoare, cu mulți martori, la un pas de Nadia Ciurlin, șocată de agresiune. Clar, Mirel Palada și-a pierdut complet controlul.

Sunt curios să aud explicațiile și scuzele lui Mirel Palada – dacă mai are un dram de rușine – după ieșirea lui incalificabilă. Aștept și ca autoritățile să-și facă treaba, întii să fie invitat la Poliție și apoi restul. Va fi un proces, din cîte înțeleg victima a făcut plingere. Mi se pare corect. Sper mai ales că Mirel Palada nu va mai fi primit de nicio televiziune sau post de radio din nu știu ce rațiuni de audiență sau alt pretext. S-a descalificat.
STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

 • Maria Rusu spune:

  Va fi primit la canalele de dejecție media,A3 și Ghiță TV.Va fi primit cu onoruri,că așa fac haimanalele între ele după câte un dat cu firma în cap.

 • Sălaj spune:

  La 100 de ani de la Marea Unire(?) au ajuns ardelenii să ia bataie de la caruțașii din Sudistan. Ce petrecere!

 • Boieru Ioan spune:

  Momentul Palada arată clar : Nu avea dreptate Aristotel când spunea că democrația este cea mai proastă formă de conducere a societății ???

  • george spune:

   din ciclul „mănânci ciuperci otrăvite cu tastatura” tov. boieru

   Aristotel :
   1.Baza regimului democratic este libertatea… Acum libertatea constă în a fi pe rând supus şi guvernant, fiindcă în accepţiunea populară justiţia este egalitatea în drepturi a tuturor.
   2. Tirania este guvernarea unuia ce domneşte ca stăpân peste asociaţia politică; oligarhia este dominarea politică a bogaţilor; demagogia este dominarea săracilor, cu înlăturarea bogaţilor.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!