boroioanuDe ceva vreme se pregăteste debarcarea lui Radu Boroianu de la șefia ICR. De ce!? Cîțiva tovarăși din PSD, rămași pe dinafară după alegerile din 11 decembrie trecut, au pus ochii pe acest post. Un nume intens vehiculat o vreme a fost Georgică Severin, fost senator, căruia i se cauta intens ceva de făcut dupe eșecul lui de a intra in Parlament. In fine, propunerea a căzut, Severin rîvnea TVR, dar nu a reușit. Acum e pe tavă să preia Radioul public, unde șef este un fost apropiat al lui Victor Ponta și grupul Dragnea vrea să îl dea afară. PSD s-a salvat de la ridicol renunțind la propunerea cu Georgică Severin la ICR. Dar nu simțul ridicolului a salvat PSD-ul aici, ci politica de cadre.

De ce se vrea capul lui Radu Boroianu!? Are vreo legatură cu performanta lui Radu Boroianu la ICR!? Mă îndoiesc foarte tare. Nu cred că s-a sinchisit cineva să îl evalueze. E vorba de un troc. Radu Boroianu a intrat ca marfa de schimb la pachet în ultima negociere Tăriceanu/Dragnea. ALDE are în parohie ICR. Boroianu e un foarte vechi prieten cu Tăriceanu. Asta nu l-a impiedicat pe Tericeanu sa il livreze PSD-ului fără menajmente. Motivul!? Tăriceanu trebuie să elibereze postul de la ICR. Ar reveni, vezi Doamne PSD-ului (interele partidului o cer ! principiu sfint). La ALDE in schimb ar reveni postul de la AEP. Cam asta e ! Nicio legătură cu situația din ICR, nici cu prestația conducerii, de fapt, cu nimic. O mică intrigă de culise și atît. Rotația cadrelor între niște tovarăși.

Cultura rămîne un preș de care își curăță politicienii pantofii. Să nu ne mirăm de ce se întîmplă acum și nici de coteriile din Coalitia PSD-ALDE ! Pe fond, ICR are nevoie întîi de toate de o lege nouă. Cea veche e foarte proastă. ICR mai are nevoie de un buget mult mai consistent, care să fie folosit exclusiv pe proiecte cistigate prin licitații publice transparente. Depolitizarea ICR-ului ar fi un prim pas. Măcar atît ar trebui să prevadă o nouă lege pentru ICR dacă se dorește o indreptare a lucrurilor.

Nu cred că eventuala schimbarea a lui Radu Boroianu se face pentru că este cineva din PSD&ALDE frămîntat de cum este prezentată cultura românească în lume. Nu, deloc! ICR-ului ar trebui să i se asigure stabilitatea, asta mai mult ca orice. Înlocuirea conducerii din doi in doi ani pe interese obscure, de partid, este cel mai rău lucru care se poate intimpla. Nu am beneficiat de nimic in ultimii ani din partea ICR-ului, nici sub mandatul lui Radu Boroianu, așa că pot să spun ce spun fără a fi bănuit de parti-pris. Da, ICR are niște probleme. Una moștenită încă din anii 90, apoi alta din anii 2000.Dar nu asta e soluția. Inlocuirea lui Radu Boroianu acum, ar fi o farsă a băieților cu ochii albaștri din jurul unui Liviu Dragnea dornic să închida încă o gură flămîndă și gălăgioasă din PSD.

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI SERUIȚI

FOTO www.artindex.ro

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

 • Albert Keller spune:

  STIRE FALSA ?!?

  ICR a fost restructurat brutal datorita risipei pecuniare si ineficientei totalmente inacceptabila a selectiei bazata pe meritocratie si a promovarii talentelor autentice.
  Scriitorul Stelian Tanase a fost fortat sub amenintarea armei de catre noii lideri din Servicii sa preia Conducerea ICR pentru un mandat de 5inci ani.
  Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu s-au refugiat in Ambasada Cubei – singura tara care i-a acceptat in sila.
  Sa fie primiti…

Spune-ți opinia, fă-te auzit!