CATASTROFA PSD SE APROPIE

tanase 4PSD cade în cap cu tot cu guvernarea. A ciștigat-o în decembrie 2016 cu un mesaj de factură populist -naționalistă. A promis marea cu sarea fără nicio legătură cu finanțelele țării. Electoratul sărac, desnădăjduit după 3 ani de Ponta si unul de Cioloș – a votat PSD pentru că părea mai organizat și pregatit să preia frîiele guvernării. PSD a prezentat un calendar ferm, o listă de măsuri urgente pe care Dragnea& Co le trîmbițau cu toate ocaziile pe toate televiziunile aservite – care nu erau puține, ieri ca si azi. Dragnea e generos cind e vorba de imaginea lui publică. Una peste alta, lumea a votat PSD. Vedem în vara asta cu ce efecte negative.

Factorul amintit a fost dublat de altul – debandada din PNL. PSD a cîștigat alegerile parlamentare și locale, dar mai mult PNL a pierdut alegerile pe mîna lui. Liberalii nu au fost in stare să-și mobilizeze nici măcar electoratul propriu. Acesta a refuzat să meargă la urne, dezamăgit de o conducere ineptă, care a gafat tot timpul. PSD era un partid de bătut în decembrie 2016, dar cu alți lideri și cu altă determinare.

In aceste condiții PSD a defilat în decembrie trecut și a format guvernul. Urma să își ducă la îndeplinire programul anunțat în detaliu, dar mai ales să se țină de promisiunile făcute. Ce s-a văzut din primele zile ? 1/ O extraordinară personalizare a puterii (Liviu Dragnea a devenit peste noapte un semizeu !) si 2/ neputința clară a PSD de a-și realiza programul ! Deși nu are niciun fel de probleme în Parlament și poate trece practic orice lege, acestea – deși anunțate pe mai multe porta-voci – întîrzie. Asistăm la zigzaguri nepermise într-un act de guvernare. S-a ajuns pină acolo că PSD și-a dărîmat propriul guvern (nici pină azi nu am aflat de ce). Situație nemaîntîlnită, care da măsura situației de fapt si a unghiului mort în care PSD a intrat.
Cam acesta este bilanțul primelor luni de guvernare a PSD. Prima vacanța parlamentară găsește partidul majoritar în plin haos, un partid care nu mai știe încotro să o ia pentru a se salva pe sine și a salva o guvernare. L-au ajuns din urma propriile erori, erori mari, să o spunem. Avem deja aici premisele unei catastrofe electorale pentru anii 2019-2020. Asta se va întîmpla, dar cu o condiție – dacă PNL între timp se trezește !

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 5 opinii publicate

 • viorica nica spune:

  Corecta analiza …dar dati si solutii….pentru ca sunt persoane care …parca n-au trecut pe la oerele de economie politica…

  • Stelian Tănase spune:

   Nu jurnalistii dau solutii, ei analizeaza. Ptr solutii sunr chemati politicienii, ei cer voturile noastre cu solutiile lor.

 • Mozzie spune:

  Pe de o parte nu-s bani pentru investitii si pentru o justa salarizare dar pe cealalta parte risipim bani pe orice ne trece prin cap inutil sa fie,fara rost sa fie…Acesta e singurul criteriu.Deja nu mai pot spune ca au prognozat gresit,ca au comunicat prost,ca au fost luati pe nepregatite…Asta e bataie de joc fara perdea…Electoratul avea exemplul PMB unde in cele 5 luni nu s-a facut nimic decat propaganda ieftina la TV…Oricata speranta si-au pus in niste promisiuni au avut exemplul neputintei PSD la Capitala,trebuiau sa se orienteze cumva….Popor blestemat sa nu stie sa-si aleaga liderii.Pe vremea lui Ceausescu au avut scuza ca nu conta votul oricum iesea ce vroiau ei,acum e la fel doar ca alegerile se fraudeaza dinainte,in studiourile TV,cu astfel de promisiuni.

 • PASSI spune:

  e aiurea…lumea nu iubeste PSD, dar…la cat de…sunt ceilalti…nu mai fac precizarea cum sunt ceilalti…se stie…

 • Tim spune:

  Stai cuminte, drepata nazista de romania nu are cum sa mai invinga, nu atata timp cat nematalau’ sef face si desface si psd nu poate guvenna cum se cuvine din cauza nazistului sef president alogen si a mainii lungi a germaniei… Inca astept ca oamenii din servicii ce au subjugat economic si politic tara sa realizeze in sinea lor cat de proasta a fost acesta miscare nenaturala ci militara. Din cauza lacomiilor oamenilor politici economia tarisoarei si angrenarea sociala s-a dus in cap. 5 milioane sunt ostracizati ba voluntar, ba din pricina lor, serviciilor care se cred miezu si cei mai speciali din cei deosebiti. Halal viitor si hal tara nazista… de cea mai joasa speta. Numa’ bine, zic!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!