CE A ÎNȚELES DRAGNEA DIN LECȚIA PROTESTELOR

By 5 februarie 2017Jurnal de bord

dragnea 11Liviu Dragnea i-a obligat pe Grindeanu și Iordache – doi nefericiți care nu au ce căuta într-un guvern din Europa în 2017 – să impingă prin ordonanțe grațierea și modificarea CP. Apoi a lăsat numai OUG 13 , unde avea fff mari interese. A făcut – ca o primadona la Scala – o mie de fițe plus o mie de manipulări si diversiuni de tip bolsevic. A aruncat perdele de ceață la fiecare apariție în public. A intors-o ca la Ploiești – locul de baștină al amicului și rivalului la șefia PSD, Sebastian Ghiță. Dragnea ne-a spus acum 3 zile în mod categoric că nu va retrage OUG 13. A mai zis și că militantii PSD ii cer să organizeze o megamanifestație impotriva protestatarilor. Cine il crede!?

Amintirea mineriadelor și a contramanifestațiilor din 1990 incă bîntuie memoria colectivă a urmașilor lui Iliescu ( care a iesit și el alaltăieri și a vorbit de-a surda). PSD nu poate aduna 5000 de oameni, liderii PSD știu foarte bine asta. Un detaliu pentru Dragnea – protestarii s-au strins spontan in piețele Romaniei, nu au fost aduși cu carnetul de partid, cu liste, cu hrana la pachet, cu trenuri și autobuze plătite de partid. Achtung, marile proteste din aceste zile sunt spontane. Dragnea trebuie să afle că sunt expresia unor indignări și frustrări foarte IMG_5417adinci. PSD trebuie să mai afle că nu mai merge ca pină acum! Refuz acest abuz ! a strigat strada. Manifestanții le-au indicat liderilor PSD – ca la scoală – care sunt limitele puterii intr-un stat constituțional.

După 5 seri de confruntari Liviu Dragnea a capotat. Evidența că vor urma alte proteste (și că PSD nu are mijloace să le oprească deși e la putere) l-a debordat. L-au mai debordat mesajele negative si avertismentele venite de la Washington, Bruxelles. Si cele din presa internațională, toate defavorabile lui, PSD-ului și guv. Grindeanu. Dragnea a fost făcut sandviș între averizarile din extern si protestul intern. A fost astfel izolat. Așa se explică decizia de ieri de a capitula!

E un mare pas înapoi. In ciuda declaratiilor belicoase de dinainte, Dragne a depus armele. Anunțul făcut ieri cu o voce tremurindă de un om pe care abia il mai tin nervii – Sorin Grindeanu – închide paranteza. Cred că dacă ar fi știut ce-l așteaptă la Bucuresti, ar fi rămas în provincie ca modest funcționar. Nu are zile multe in Palatul Victoria. PSD se va debarasa întîi de Iordache, apoi și de el, ca și de altii. Asta e soarta IMG_5409slugilor. Fac treburile murdare, servesc cauza, apoi sunt concediate. Guvernul Grindeanu va dispărea de pe eșichier in curind. Groapa Glina e aproape

Pentru Liviu Dragnea este o catastrofă politică. A lui personală dar și pentru PSD-ului. Într-o aproape două luni, PSD a trecut de la o victorie mare, la o infrigere la fel de mare. Generalul invingător Dragnea este acum generalul înfrint. Nu e infailibil cum se credea el insusi. O credeau și alții din PSD care s-au apucat prea devreme să îl preamărească. Liviu Dragnea nu e om de stat, e doar un potician mărunt, sforar, rămas la județul Teleorman ca mentalitate și anvergură. Asta s-a văzut foarte bine in zilele astea.

IMG_5450Acest șoc se va resimți multă vreme in PSD. Mă întreb dacă se va ma reface. Ca imagine never, asta e cert. Care va fi soarta lui Dragnea !? Pentru PSD ar fi o ușurare să se debaraseze de el. Dar nu cred că deocamdată există in partid coagulată o masă critică in stare să îl inlăture si să găseasca adhoc un inlocuitor. Politica lui aventuristă a aruncat partidul in defensivă și a făcut să treaca fiori printre pesedisti. Sprijiunl pentru Dragnea in PSD nu este atit de mare pe cit s-ar crede. Si el se reduce pe zi ce trece.

PSD intră în altă fază. Jubilația victoriei din 11 decembrie s-a incheiat ieri. Acum trebuie să guverneze, sau măcar să dea impresia. Mai trebuie sa-si rezolve și probleme inetrne apărute in partid. Să repare ce a stricat ambiția lui Liviu Dragnea. Fireste, dacă vrea sa aibă o guvernare cit de cit de succes. Altfel, in 2019/20 va fi zdrobit de cei care au protestat in aceste zile.

STELIAN TANASE

CITIT SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Mihai spune:

    Pai sa vina din nou Ciolos ca doar a mai fost si nu a facut nimic iar Pruna a modificat la greu codul penal si nu a srit nimeni de fund atunci,nici d-voastra.Pana una alta guvernul acesta este rezultatul votului democratic nu ca celelalt pus de iohanis 7 case si care si acuma s-a folosit de manifestanti exact cum a facut si data trecuta.Nu sunt un simpatizant psd.A si nu uitati de magaria cu opera lui brancusi.Daca as fi fost in locul lui dragnea as fi luat-o in prima zi de guvernare,dar nu l-a dus capul.

    • Stelian Tănase spune:

      Modificarea prin OUG a CP data de Pruna nu ierta nicio fapta pa a lui Ciolos sau altui membru al Guv, NU era cu dedicatie.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!