CE MAI FAC IMBECILII NOȘTRI?

By 13 ianuarie 2018Graffiti

umberto eco 1Un amic simpatic îmi spune că vrea să-și închidă blogul. A obosit. Il ține de cca un an de zile, ar vrea să renunțe. Mă întreabă cum mă descurc. Binișor, spun. Problemele tehnice mă cam supără. Am cam multe și sunt mereu în urma noutăților tehnologice, a inovațiilor etc. Aplicațiile noi nu sunt stabile, iți joacă renghiuri. Adesea blogul nu preia ultima versiune, cea corectată, lasă greșeli. Sau nu mă lasă să pun imaginea pe care o doresc. Nu găsesc uneori în arhive ce articol/citat caut. Asta te face să pierzi timp, acuratețea scade. Lucrez cu un nou programator și sper să rezolv problemele pînă la sfirșitul anului.

Imi spune ca nu il preocupă tehnica, ci oamenii. Ciulesc urechile ca Jimi, ciobănescul meu iubit. Mi se plînge că este hărțuit de diverși, începind cu postacii… Mai ales se întîmplă de la inși care scriu sub pseudonim. Înjurăturile vin mai ales de la anonimi. Sunt și destui neaveniți care se bagă în discuții fără să aibă habar de subiect. Cam cîți d-aștia ai ? îl intreb. Ii spun că imbecilii sunt inevitabili. Cind ai ales să scrii blog te-ai expus lor. Cîți cititori apreciază ce faci? Citi iți sunt favorabili ? îl chestionez. Zice – cam 85%. Stai bine, îi spun. Cît detractorii sunt pină la 10% ești OK. Nu se poate fără înjurături nici în rai. Fără galeria care să huiduie, care dezaprobă zgomotos, nu merge.

077Așa e jocul. E statistică. Sunt destui care scriu ca să-și etaleze repertoriul de înjurături că tot nu au unde să se exprime în altă parte. Sunt rebuturile interjecției, fantezia lor se limitează strict la „ba pe-a mă-tii”. Se răcoresc. Sunt fustrați, au nevoie de un loc în zid unde să dea cu capul. Ii bate nevasta, îi supăra copiii, i-a părăsit iubita, au eșecuri profesionale. Nu au reușit nimic în viață. Sunt tot atîtea motive să-și verse fierea. Nu e neapărat în legătura cu tine personal, fii pe pace. Sunt dereglați și sunt nefericiți. Tot ce contează cu blogul este sa stii cîți te citesc, ciți intră în dialog cu tine, ce trafic ai, cîte like-uri. Sunt multi oameni interesanți, de bună credință, citiți. Numai de ei trebuie să ții cont. Restul – tratează-i ca pe niște gunoaie. Trece-i la spam. Nici nu trebuie să-i citești! Delete! Sunt idioți, exaltați, au IQ-ul fff scăzut. Nu-ți pierde vremea cu ei!

018Scena asta se petrecea cam cu o luna în urmă. Azi am nimerit întîmplător pe blogul lui. Îmi pare bine că nu l-a închis. Continuă să scrie și o face bine. Ca să termin, amintesc aici ce a scris Umberto Eco.” «Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității. Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor.(…) Televiziunea a promovat idiotul satului față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”

STELIAN TANASE

CITESTE SI DA MAI DEPARTE !

Copyright DESKREPORT

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

Spune-ți opinia, fă-te auzit!