CÎND SE TERMINĂ PROTESTELE !?

By 14 februarie 2017Jurnal de bord

IMG_5712Ne vom intoarce la finalul protestelor la traiul nostru obișnuit!? Ne vom mai lăsa seara anesteziati de megafoanele oficiale și de agenti acoperiti care ne spun ce și cum să credem despre lume și viață, ceas de ceas ți în proporție de masă!? Cind se va intimpla asta !? Azi, mîine, săptămina viitoare!? Cind ne vom intoarce la viața noastră banală, facută din griji și facturi nechitate. E nevoie de calm în țară pentru ca marii victoriosi din 11 decembrie trecut să iși desfașoare afacerile, sa profite de victorie. Cu lumea protestind in zeci de orase, d-lui ministru, parlamentar, președinte de CJ, primar, nu prea poate să bage mîna pină la umăr în buget. Nu poate nici să semneze mari contracte, nici să falsifice licitații în folosul clientelei. I-ar fi greu! Că se enervează strada și cine știe ce mai iese de aici! Cu 500.000 de protestari, o țară e practic e neguvernabilă.

IMG_5740Mediul de afaceri e deja motolit. Leul se depreciază rapid in raport cu euro si cu dolarul. De afara vin vesti proaste, de la UE, via Bruxelles, de la bănci idem. Presa internațională e contra PSD&ALDE pentru că marile cotidiane, agentiile , televiziunile care contează pe glob, ele le consideră vinvate că vor să dea cimp liber coruptriei, și să ii faca scapati de justitie pe multi din establishmentul politic, pe cei care si-au facut averile prin corupție. De acolo așadar nici un suport pentru Guvern și nici pentru majoritatea parlamentară.

IMG_5625Pentru caPSD&Alde să profite de victoria obținută în decembrie trecut, trebuie intii de toate să pacifice țara. Abia apoi se poate apuca de ce le este mai drag. De facut bani! De acee principala chestiune rămasă incă fără raspuns, dupa ce au cedat in punctele esentiale totusi, este cind se vor termina protestele. Au sperat IMG_5738că o dată cu gerul năpraznic lumea va renunța. Nu a fost așa. Soluția nu ține de meteorologie de gradele inregistrate în temometre, ci de politică.

Asa ca nu e de mirare că presiunea a crescut in interiorul PSD. Se cere deja capul celro care au greșit.Se cere un dialog cu strada pentru a face un pact cu protestarii. Pentru a scoate PSD si Guvern din izolerea internationala.

Aici gasesc surse criticilor la adresa lui troicii Dragnea, Grindeanu,Tăriceanu. Ei (mai ales Dragnea, iden[ificat de jurnalistii straini si protestatri drept capul rautăților ) au transformat o mare victorie într-o mare infringere în numai citeva săptămîni,

STELIAN TANASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!