CINE ȚINE ROMÂNIA CAPTIVĂ ?

iohannisAm ales astăzi pentru rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt fragment din alocuțiunea lui Klaus Iohannis prilejuită de Ziua Națională – 1 decembrie. (Cf www.precidency.ro)
Aștept ca de obicei comentariile dvs. pro și contra.

„Spuneam tot aici, în urmă cu exact un an, ca o țară stabilă înseamna justitie independentă, economie functionala și lupta anticorupție. La numai câteva zile de la acel moment, când aceste valori au fost puse în pericol de intentia Guvernului de a modifica legile Justitiei, românii au ieșit în strada intr-un număr impresionant pentru a le proteja. S-au folosit cuvinte dure pentru a descrie ceea ce s-a intâmplat la începutul acestui an – clivaj, dezbinare, ruptură. Aparent, o Românie împărtită în prag de Centenar, situată la antipozi față de țara care în 1918 reușea Marea Unire. Eu, dimpotrivă, am văzut in evenimentele de la inceputul acestui an, dar Arcul de triumfsi in cele de acum câteva zile, o Românie mai solidară ca niciodată în jurul unor valori și principii, o țară trează și determinată, cu cetățeni care au manifestat pentru a apăra democrația și statul de drept, având în gând un singur lucru: viitorul țării lor. Existența unei societăți active, capabilă să sancționeze erorile și derapajele politicienilor și să-și sustina clar așteptările, este marele câștig al anului care stă să se încheie”(…)

(…) „Mobilizarea civică fără precedent în epoca post-comunista este dovada maturității depline la care a ajuns societatea românească. Maturitate care, din păcate, nu se regăsește și în acea parte a clasei politice care incă mai crede că poate abuza de putere și acționa fără nicio răspundere în scopuri partizane. Sunt acei politicieni care iși doresc să țină România captivă în trecut, pentru folosul lor personal, și sunt dispuși să faca orice compromis pentru a-și atinge obiectivele, chiar dacă asta înseamnă să devieze România de la parcursul sau euro-atlantic”

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE

DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!