tanase 1116Săptămina trecută scriam aici despre „Binomul Ponta&Dragnea” dar nu îmi imaginam că presupunerile din acel articolaș se vor adeveri atit de repede. Ieri, Victor Ponta, fost șef PSD și premier, a anunțat că-și trimite demisia în alb in Kiseleff, personal către Liviu Dragnea, fostul lui adjunct si ducător de geantă. A mai zis că el nu poate să tacă din gură, că va vorbi. Pe scurt, Dragnea nu are decit să dea curs demisiei, s-o scoată din sertar, s-o semneze și să pună data. Este de fapt o declarație de război. Un război al declarațiilor. Unul din vorbe. Ponta se mai crede cu cheia de git, jucind baschet în curtea școlii. PSD s-a arătat ieri fff tulburat de gestul lui, dar totul rămine la atît.La o sperietură.

ponta 334Ponta s-a pus la adapost de ce va să vie! Nu vrea să pățească la fel ca alți lideri redusi la tacere în PSD de Liviu Dragnea, vechiul lui camarad de arme. Ponta i-a luat frica. Asa ca a aruncat mîța în curtea partidului. Si-a eliberat mîinile și portavocea ca să se poată cafti în voie cu orice poftește.
Face Ponta vreun joc!? se întreabă de ccc 24 de ore toti scenarisii scenei media. Și nu sunt puțini. O altă intrebare este ( ca-n toate teoriile conspirationiste ) – cine e în spate !? Cine trage sforile !?

Sunt sceptic, că e vreun plan aici. Mai curind Ponta nu are un proiect. Aici nu e vorba despre un complot urzit impreuna cu consilierii și fostii lui ministri, azi lăsati pe tușă. Ponta nu poate fi luat în serios de nimeni. Să-l bănuim că e in stare să contruiască ceva serios, e prea mult. Lumea s-a gindit imediat la momeală, fireste. – adică la o noua formațiune politica alcatuită din resturi de la PSD și ALDE. Om vedea.

dragnea 1Cert este că Ponta nu isi găsește locul si că s-ar vrea inapoi – mare șef peste PSD si premier, dar nu se mai poate. A dat cu piciorul la aceste pozitii cind avea. Ce altceva l-ar mulțumi azi !? Nimic. În esență, nu știe ce vrea. Si nu stiie să facă nimic, a trăit din politică. Acum se bagă in seamă. Ii place cu poză pe prima pagina. Cind iese dintr-un birou și umblă ca un belfer prin Casa Poporului îi place să vadă cum se năpustesc jurnalistele draguțe și el să se dea mare, să facă glumițe, să se rasfețe. Dincolo de asta, nu văd nimic.

Ponta ar vrea să fie iar parte din joc, dar nu in stare să asume un proiect. Dar nici să stea in banca lui, să fie om de partid. Vrea vedetă, piua intii. Deocamdată singurul rol asumat este acela de trouble-maker și nu il văd facind altceva. Poate să facă niște necazuri majoritatii parlamentare, dar atît. Mai zîdăre pe unul, se mai oțărăște la altul. Țintele lui, pe rînd, au fost/sunt Iohannis, Codruța Kovessi și acum Dragnea. Rămine cu vorbele și hlizitul la televizor.

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!