DESPRE NIȘTE LOAZE OBRAZNICE

019Am ales astăzi – 2 martie 2018 – pentru rubrica „Să stăm de vorbă” un scurt și incisiv articol postat de scriitorul DAN DANILĂ pe pagina sa de facebook.

Aștept ca de obicei comentariile dvs pro și contra.

„Cred că România nu se va face bine niciodată iar de vină e chiar firea românului: delăsător, abulic, fatalist, lipsit de ambiție și de mândrie, așteptând mereu ca altcineva să-i dea direcția, să-i rezolve problemele. Lăsatul în voia soartei, ce-o vrea Dumnezeu, ce-o fi o fi, în loc să lucreze fiecare la el însuși. False modele și idoli, scuze pentru orice pas greșit: dacă un ministru face asta și asta, eu, un neica-nimeni, să nu am voie? Așteptând mereu ceva inexistent, utopic, pe tătucul națiunii, conducătorul providențial 021fără pată și fără cusur care le știe pe toate și le repară pe toate. De aici și așteptările exagerate de la un președinte cu puteri constituționale limitate, care ar trebui să apară zilnic la TV și să dea lecții unor oameni maturi, dar care se comportă ca niște loaze obraznice ce abia așteaptă să comenteze și să desființeze orice idee, să despice firul de păr în patru și să arate că sunt mai deștepți. Da, românul e cel mai deștept în sinea lui dar dă cu capul de pereți în realitate fiindcă este complet desprins de această realitate și trăiește în secolul XVIII. Iar religia are o mare parte de vină fiindcă îi răpește dinainte orice capacitate de decizie… În mâna Domnului, în mâna domnilor și a marelui somn național… Popor-turmă…”
CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!
DESKREPORT

Ilustratia – Pictura naiva de Ion Măric.

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Dany spune:

  Parca mi-a luat vorbele din gura! Bine spus!!!

 • Stephan Benedict spune:

  Eminescu: Religia-i o fraza de dânșii inventata, ca cu a ei putere sa va aplece-n jug…

 • Daniel spune:

  „Cred că România nu se va face bine niciodată iar de vină e chiar firea românului: delăsător, abulic, fatalist, lipsit de ambiție și de mândrie, așteptând mereu ca altcineva să-i dea direcția, să-i rezolve problemele. Lăsatul în voia soartei, ce-o vrea Dumnezeu, ce-o fi o fi, în loc să lucreze fiecare la el însuși.”

  Si cand faci invers, b****** **** si ajungi sa consiliezi oameni cu materialul clientului

Spune-ți opinia, fă-te auzit!