DOSARUL ULI HOENESS

By 14 martie 2014Lifestyle

uli hoeness 2CORESPONDENȚĂ DIN KOLN

DE GABRIEL SĂVULESCU

Uli Hoeness, preşedintele clubului de fotbal Bayern Munchen a fost condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare cu executare. Prejudiciul: evaziune fiscală estimată la 27,30 de milioane euro. Exista insă documente care arată ca prejudiciul se ridica la 70 milioane euro. Hoeness administra un fond de investiții cu sediul permauli hoenessnent in Elveția. Dacă evaziunea fiscală este estimată la 27,30 milioane atunci fondul de investitii a avut un câștig net de 130 de milioane. În cazul unei evaziuni de 70 de milioane, câștigul net se ridica 280 de milioane. Ce se va intâmpla cu Hoeness? Va fi repartizat la etajul trei al închisorii München-Stadelheim și va face peedeapsa într-o celula de patru deținuți. Cu siguranță directia inchisorii va compune o celulă cu foști avocati, notari și consultanți fiscali care ii vor ține de singurătate lui Hoeness. Deasemenea trebuie asigurată paza personala intre diferitele clanuri infracționale care fac legea în penintenciarele germane. La nivelul macro, clanurile turcești și clanurile rusofile taie și spânzură în închisorile germane. Este de așteptat ca în închisoarea unde va fi repartizat Hoeness, să existe o intelegere informală cu șeful pușcăriașilor, înțelegere care să îl protejeze pe Hoeness de atacuri la persoană sau alte șicane neplăcute.

Avocatii lui Hoeness vor depune recurs. Recursul va fi judecat la Curtea Federala. Primul termen este prevăzut pentru sfârșitul anului. Riscul pierderii unui recurs este insă foarte ridicat. Judecătorii Înaltei Curți sunt foarte severi, iar pedeapsa se poate ridica chiar până la zece ani. Completul de judecată de la München a dat în dosarul de uli hoeness 1evaziunea fiscala al lui Uli Hoeness o sentință foarte blândă. Într-un alt caz de evaziune fiscală în valoare de 400.000 de euro același complet de judecata a dat o sentință de patru ani cu executare. Dacă acceptă sentința Hoeness poate să fie în circa doi ani pus în libertate. După absolvirea de nouă luni de detenție, Hoeness poate depune cerere pentru continuarea pedepsei in stare de libertate. În acest stadiu Hoeness va îndeplini diverse servicii sociale la un camin de orfani sau la un ospiciu de bătrâni. Dupa această perioada care va dura minim un an si trei luni, Hoeness poate face restul pedepsei în stare de libertate.

Consecințele sentinței sunt insa foarte dure. Toate conturile bancare ale Lui Uli Hoeness sunt puse sub sechestru. Hoeness își va depune mandatul de președinte al clubului de fotbal Bayern München și rămîne consemnat pe restul vietii cu un cazier fiscal negativ. Dacă în viitor Hoeness face evazione fiscală un singur eurocent, riscă să fie pedepsit și mai aspru.

 

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!