dragnea 1Cred ca ar trebui să ne facem bagajele, să ne cărăm din țara asta care e și a noastră. Motivul a fost revelat de Liviu Dragnea nervos, asaltat de jurnalisti curioși. Liderul suprem al PSD a cuvintat – „Eu am sperat în ăștia doi ani că toate instituțiile statului și ceilalți actori politici, începând cu președinte României, apreciază că propunerea mea de dialog, de pace politică e bine să fie luată în seamă. Se pare că s-a înțeles că asta ar fi o slăbiciune a noastră, a mea și a PSD. Drept pentru care s-a încheiat această perioadă de pace. Speram să se termine cu aceste mizerii, se pare că nu!”

Am citit si rascitit declarația ca să-mi dau seama ce vrea sa zica. Nu e usor de priceput. 1/ Vorbitorul pare ofuscat că dupa doi ani institutiile statului, ceilalti actori politici nu au inteles oferta lui de pace facuta generos lumii romanesti. Ca și cum el ar putea sa face pace si razboi după cum pofteste. Daca are chef declanseaza razboiul civil. 2/ Isi pune distinsa persoana pe picior de egalitate cu statul etc. Super ego ! Lui Liviu Dragnea i s-a suit tare de tot la cap, a pierdut complet simțul măsurii. Declarația de mai sus are ceva halucinant, e fără precedent. Suntem – crede el- la cheremul lui Liviu Dragnea. Dacă el vrea, în Romania va fi haos! Ce o să facă? Ordonă arestări ca in Turcia ? Ordona asasinate ca in Rusia? Aduce minerii ca Iliescu !? Scoate armata pe străzi și instaureaza o dictatura? Ce limbaj este ăsta dle Dragnea ? Si totul din trei cauze 1/ problemele justitia 2/ dorinta lui de a fi premier 3/ dezvaluirile din mass-media despre averea sa

dragneaA fost intrebat apoi de jurnalisti surprinsi de enormitatea spuselor lui, ce va urma. Citez” : „Va fi ca înainte de pace (!!!!n.a.). Nu război. Nu mai întoarcem obrazul, pur și simplu. Fac ei ceva, facem și noi ceva, zic ei ceva, zicem și noi ceva. Și vă asigur că avem suficiente resurse.” Care „ei”si care „noi”!? Cas a zic asa cine nu e cu noi e impotriva noastra, si daca e impootriva noastra ii bagam la zdup, ii punem la zid! Aasta vrea sa insemne? Dragnea a vorbit ca un dictator, ca Erdogan, ca Lukasenko, ca Putin.

Bref, șantaj, amenințări și un Dragnea care se victimizează lamentabil. Adica lumea il atăca mizerabil, si in sfirsit, dupa ani de suferinta, s-a hotarit sa riposteze, să nu mai întoarce și celălalt obraz. Dacă rasfoiești presa vei găsi ușor tone de atacuri imunde,campanii, calomnii joase ale lui Dragnea&Gang in cel puțin trei campanii electorale – cu Iohannis, la alegerile locale și la cele parlamentare. Să fim serioși! Nu îl vede nimeni pe Dragnea ca pe un creștin al primelor timpuri, îndurind răbdător persecuțiile. Il vede mai curind ca pe un instigator.

Povestea cu întoarcerea obrazuluii arată că Dragnea nu-și mai controlează propriile vorbe. El nu are proprietatea termenilor. Altfel nu ar spune asemenea lucruri care, pe lînga ca sunt niște nerozii, sunt și periculoase pentru pacea socială și echilibrul intre instituții. Cineva mi-a semnalta momentul cu comentariul- Dragnea si-a pierdut mințile! Nu cred. Am mai remarcat in atitudinile sale publice spiritul aventuros, lipsit de răspundere, și mai ales autoritar. Dacă în ianuarie 2017 greșea pentru că il luase prea tare amețeala succesului, acum este vorba despre un Dragnea incolțit, prins in hățisul propriilor lui afaceri și deturnări, intrigi și minciuni.

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

Copyrright www.stelian-tanase.ro

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!