FUFA NU E PIȚIPOANCĂ

By 10 ianuarie 2018Graffiti

063Fufa noastră spre deosebire de pițipoanca descrisă ieri pe blog, nu își dorește să fie altceva decît o fufă. E pusă pe distracție, nu are chef de vreo carieră. Ar face riduri, și-ar strica finețea mîinilor, e obsedată să își păstreze fizicul. Ce e drept, are. Ce să caute ea prin ministere, parlament, bănci, birouri, să își mănînce tinerețea!? Nu e curvă de ștabi, cum cred unii mai grăbiți să pună etichete. Nici o prostituată. E doar mai veselă așa. Genul ei e altul. Crede că este nemuritoare și că splendoarea ei nu va dispărea vreodată. De îmbătrînit îmbătrînesc numai alții. Mai ales dușmancele. Crede că șarmul ei va fi veșnic, o atracție pentru bărbații intersanți, cei cu bani, glorie, influență. Așa că intră bine în rolul de fufă. Iși recunoaște senină statutul, chiar îl afișează fără complexe. Nu se pretinde, spre lauda ei, că ar fi altcineva. E o fufă, fata ușurică din vecini, care se tutuiește nonșalant cu toată lumea.

Chefurile, petrecerile, aniversările, sunt ale ei. Se încurcă frecvent cu cine nu te a064ștepți. Își găsește unul – face figura asta – și pleacă cu el în toiul distracției. Nu prea alege. Întrebarea e în fiecare weekend, ca să nu zic in fiecare seară – cine o scoate în lume? Detestă să rămînă acasă, în fața televizorului. Vrea zgomot, muzică, dans, antren. Vrea sa rîdă, și mai vrea să ajungă acasă, cînd firește ajunge, la ore mici. Ziua doarme. Cînd e trează, stă cu mobilul la ureche și așteaptă înfrigurată să țîrîie. Ii place la maxim să sporovăiască ore-n șir la telefon, să bîrfească, să toace tot și toate. Are facturi kilometrice, dar găsește de fiecare dată un fraier să i le achite. Și e o cafegoaică bre clasa întîi, șueta e sportul ei favorit, după sex și dans.

Nu-i duceți grija, se descurcă de minune la îmbrobodit domnii. Mai sunt și vacanțele, și are multe 065într-un an, pentru că nu e angajată ( pardon de expresie) pe nicăieri. E șomeră, dragii mei, de cînd se știe ea. O ființă liberă, fără obligații. Se păstează. E mereu disponibilă, o suni, îi spui la ce oră e avionul și gata. Iși face bagajul, îl are după ușă gata pregătit și e alături de tine în aeroport. Cind vine oferta zice prezeeent! Coasta de Azur, Paris, Elveția, Grecia, în ce destinație vrei să o cari. Se amuză la fix. Dacă tu, ca un domn serios, ai nevoie de o companie tinerică, fragedă, cu haz, să pleci pe undeva in vîjîială. Dacă ai nevoie să te aerisești la bibilică după ce ai făcut un purcoi de bani. Dacă ai chef de amor într-un cadru romantic, sub aurora boreală să zicem, sau în Istanbul, pe Bosfor, cu o fufă miștocuță, (asta se numește în folclorul gagicar masculin – carne la pachet) sun-o amice că nu te refuză. Numele ei se găsește în agenda multor domni respectabili din București.

Fufa nu își face iluzii despre ea. Refuză să se gîndească la ce va fi mîine. O mînă de oase. Nu va fi nimic. Știe. Atîta vreme cît se distrează, cît are cu ce să-și cumpere poșete, pantofi, pălării e OK. Cît are cine să o scoată la un restaurant bun, să-i ofere o blană. Cît în jur sunt domni galanți care o cadorisesc cu parfumuri, bijuterii etc, de ce s-ar îngrijora? Chiar !

STELIAN TĂNASE|

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

Copyright DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!