GARGARA CU OTRAVĂ DE LA LIBERALI

By 8 ianuarie 2017Jurnal de bord

tanase nisa 113Dupa o vinzoleală de cîteva zile, la liberali s-a așternut tăcerea. Dupa catastrofa electorală din 11 dec. s-au auzit citeva voci care au cerut schimbari radicale, demisii, si au cerut mai ales un congres extraordinar chiar in ianuarie. Sărbătorile de iarnă, tribulațiile așezării unui nou guvern, afacerea Ghiță etc. au umbrit zbaterile din PNL, atîtea cite sunt. Chiar, pe cine ar interesa soarta celor înfrinți !? Toți ochii sunt ațintiți spre Dragnea, Grindeanu, guvern, pe de o parte și spre Iohannis pe de alta. Rar mai străbate în mass-media acest subiect secundar soarta PNL!

La adăpostul ignorării de către public a liberalilor, perdanții, vinovatii de catastrofă, in loc să-și pună cenușă în cap, să plece din partid, s-au strins din nou. Fac bisericușe, organizează coterii. Totul cu un singur scop – să rămînă la virful partidului și in noile imprejurări. Nimeni nu asumă eșecul, nimeni nu vrea să plăteasca politic erorile uriașe făcute de virfurile PNL. Lipsește incă o analiză a cauzelor infringerii. Cine să o facă !? Autorii eșecului!? Mira-m-as! Cind un lider iese public și cere reforma(rare cazuri și cu jumate de gură ), critică unele erori, arată cu degetul spre alții. Niciodată nu vorbește de propriile tîmpenii, care au nenorocit PNL. Nimeni nu vrea să se retragă in fundal, toti vor să stea in prezidiu, deși sunt penibili. Niște împăiați.

In aceste timp, liberalii continuă să se afla in degringoladă. Și va continua să fie în lipsa unei schimbări de proporții ! Trebuie observat că fuziunea PNL-PDL a eșuat. Această decizie pripită a alimentat conflictele iterne, haosul, deciziile proaste, eșecul. Altă sursă a eșecului a fost patronajul lui Klaus Iohannis care a intervenit zi de zi in deciziile PNL în 2015 si 2016. Ar trebui inceput de aici -de la tăierea cordonului ombilical în raporturile cu Palatul Cotroceni. Iohannis nu-și poate permite acest pas pentru că are nevoie de un vehicol electoral pentru alegerile prezidențiale din 2019. Bineințeles dacă mai intenționeaza să-și reînoiască mandatul, așa cum a declarat în citeva rinduri pînă acum. Se poate răzgindi. În plus PNL in starea lui de acum nu ii poate aduce victoria.

Dar intii de toate trebuie organizat congresul partidului. Este urgența urgențelor. Liderii PNL rămași in picioare au înghetat chestiunea. Ianuarie / februarie cel mai tîrziu, ar fi fost perioada ce mai bună pentru un congres extraordinar. Tovarășii din conducerea partidului tergiversează ținerea lui că să aibă timp să-și aranjeze supraviețuirea politică. Cum s-ar spune, la vremuri noi, tot noi! Văd în media defilînd aceleași figuri nefericite aceiași incapabili. PNL are nevoie de alți lideri, pur și simplu. Bușoi, Athanasiu, Voicu, Petrache, Turcan, Falcă, Bolojan, etc. (sunt mult mai multi) au luat deciziile – adesea in unanimitate – decizii care au adus catastrofa din 11 decembrie. Cu o conducere lipsită de legitimitate și bătută măr in alegeri, lipsită de credit în fața propriilor membri și simpatizanti, cu o presă proastă, cu filiale blocate etc. liberalii nu mai arată azi a partid. Arată ca o adunătură de gargaragii. Misiunea care ii revine PNL-ului – de a face opoziție – e mult prea grea pentru liberali, din păcate.

Opțiunea Raluca Turcan este la fel de neinspirată ca și cea a predecesoarei ei ( mă intreb de ce Iohannis i-a făcut cadou PNL-ul). Dacă Turcan mai rămîne mult la virful PNL, va reuși sigur să ingroape partidul. S-ar putea ca la congesul PNL să nu se mai găsească decît niște resturi din PNL. Așadar, dragi tovarăși, fuga la congres! PNL are urgent nevoie de o conducere puternică, legitimă, credibilă. De lideri noi, de jos pină sus.

STELIAN TĂNASE

CITȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 6 opinii publicate

 • Dana spune:

  Este mare nevoie de opoziție dar, ceea ce face Iohannis incercand să facă el opoziție (prin incălcarea Constituției) nu face decat mai mult rău. Nu as spune că Iohannis s-a decridibilizat ci că s-a devoalat. Eu nu cred că PNL-ul mai are vreo sansă, nu stiu ce să cred despre USR căci, oamenii lor manifestă prea mare superficialitate. In această dimineață nici un utilaj de deszăpezire nu a fost văzut intre Fundata si Brasov, situație nemaiîntalnită pana acum, miroase a sabotaj. Cei sabotați suntem cu sigurantă noi!

 • papillon spune:

  Draga Dana imi permit sa-ti atrag atentia ca te afli intr-o grava eroare in privinta incercarilor lui Iohanis .Presedintele nu a incalcat nicaieri Constitutia , dupa cum bine cred ca stii. Chiar CCR recunoaste acest lucru. In ceea ce priveste actiunile presedintelui ele se inscriu in linia constitutionala.Pe de alta parte este dreptul presedintelui sa traga un semnal de alarama atunci cind constata grave alunecari in plan politic care pot avea consecinte dure asupra unei tari intregi.

 • Nea dac spune:

  D_nul Tanase,d-voastra si cei care ati laudat PNL pana a cazut in dezastru nu aveti nici o vina?La fel cu Johanis,Hurezeanu la DiGi24 in capanie il facea „sas luminat”iaca ce a iesit,post caldut de ambasador si noi suportam consecintele.

 • gabriel pop spune:

  f. buna sintagma „adunatura de gargaragii”…cum e posibil ca o submediocritate ca Mihai Voicu (adus permanent pe post de decor la Ant. 3) sa fie lider la PNL??

 • Lucian Mihaileanu spune:

  Niste DILETANTI monser…! Si mai e ceva: Busoi, Tzurcan, Falca,Bolo(j)van?! Astia Sint romani??? Va mai amintiti de Verdet,Dinca,Cioara,Gainuse,Burtica??? Niste tigani nenorociti!!!
  Este posibil ca un tip cu numele de GHITA sa fie o „personalitate?!?!
  Va Mai amintiti de Radu Vasile(alt copil gasit sub pod) care a”fixat” PNT-ul???
  PNL-ul vine puternic din urma….
  Este asta o schema machiavelica sau romanii sint prosti sadea? Sau amindoua?

Spune-ți opinia, fă-te auzit!