ghita ziarecomCariera lui Sebastian Ghiță dincolo de senzaționalul jurnalistic, pune pe tapet multe chestiuni gravissime privitoare la statul român si funcționarea lui. Ce fel de regim politic are România!? Nu-mi iese din cap faptul că Ghiță a fost desemnat succesor al lui Victor Ponta la șefia PSD și nimeni din partid nu a crîcnit impotriva acestei decizii nedemocratice și periculoase. Ca si cum PSD ar fi fost proprietatea lui Ponta si-l lăsa moștenire cui voia el ! Ponta la Cotroceni, Ghiță în Kiseleff! acesta era scenariul. Așa s-ar fi derulat lucrurile dacă Johannis nu ar fi cistigat alegerile prezidentiale.

Pe scurt, PSD si-a asumat complet figura lui Ghiță, el face parte din Gotha partidului. Azi liderii acestui partid, Dragnea, Grindeanu etc, vor să dea impresia că nici nu l-au cunoscut vreodată și că Ghiță nu a existat în istoria recentă a PSD! O intrebare de baraj – cu cîți bani a contribuit Ghiță și firmele lui in campania prezidențiala ratată a lui Victor Ponta în 2014 !? Undeva există aceste cifre, sunt persoane care le cunosc (Sirbu, Dragnea etc). A fost cel mai mare sponsor al lui Ponta în acea toamnă!? A dat cit toti ceilalți sponsori la un loc!? De aflat. Dacă da, n-a dat orocum de la el, ci din ce a jumulit de la stat, patronat de Ponta&Co.

ponta 333Azi Ghiță este fugit din țară, acuzat în mai multe dosare pentru fraude, spălare de bani etc. A fost capturat ca un infractor, urmare a unui mandat internațional de urmărire. Ieri in elită, azi intr-o celulă intr-o țară straină! Ce destin! Trebuie să te intrebi ce țară este asta în care un aventurier de acest tip ajunge la vîrf în lumea politică și a afacerilor!? Cum s-a întîmplat !? Să nu uităm că, în citiva ani numai, a făcut o avere fabuloasă din afaceri cu statul. Cită corupție este aici!? (licitații trucate, trafic de influență, șantaje și amenințări ). Ghiță, folosindu-se de prietenia lui strinsă cu Ponta, atunci prim-ministru și președinte al PSD, a fost un element extrem de nociv in Palatului Victoria, atît politic cît si economic. Ar trebui numărate contractele primite și valoarea lor. Cu cît a crescut averea lui Ghiță în acei ani? Cum a pus mina pe ele!?

dragnea 1O explicatie ar fi apartenența la serviciile de informații. Colabora cu SRI de foarte multă vreme. Aici iși făcuse o sumă de relații la vîrf, începînd cu George Maior, (nasul lui Victor Ponta) și Florian Coldea, șefii – vreme de zece ani ani – SRI. Era legat de structurile de forța ale statului român – de Laura Codruta Kovesi, de Gabriel Oprea, de alții. Apartenența la aceste structuri i-a asigurat protecția, i-au facilitat accesul la resurse. Așa a ajuns să aibă o foarte mare influență. Ghiță a fost unul dintre oamenii cei mai puternici din România și nu a ezitat să-și foloseasca puterea în interes strict personal.

Cum a fost posibil? De ce!?Pentru că în România s-a dezvoltat – cam din 2005 – un stat paralel, in afară legilor și a Constituției, cu structuri informale care au exercitat controlul asupra instituțiilor, a vietii politice și a afacerilor, O mînă de oameni – nărăviți la rapt pe scară mare – au decis cam totul intr-un stat de tip mafiot, împărțit pe clanuri care îsi dispută cu violență resursele. Ghiță este produsul ( și nu este singurul) acestui stat subteran, aflat in afara legii.

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!