HAYSSAM – NIMENI NU ȘTIE NIMIC !

Nu mă mai miră nimic. Nu mă așteptam ca la Oradea, Curtea de Apel, să fie pedepsit cineva pentru fuga lui Hayssam. Acest terorist, fals om de afaceri, spion, agent dublu/triplu, a dispărut din România. Dacă ne luăm după sentința de azi, Hayssam a fost teleportat, a fugit cu zeppelinul, cu submarinul galben, cu telecabina, luat de Dracul și dus în Siria. Instanța a fost clară – nici frații săi, nici alții nu sunt vinovați. DIICOT a cercetat degeaba. Cam ăste e scenariul care ni se oferă.

Sigur, se poate face recurs, dar deocamdată nu există responsabili pentru senzațională evadare a lui Omar Hayssam – organizatorul răpirii a 4 jurnaliști români în 2005, la Bagdad. Desigur, mai urmează să și creadă cineva versiunea asta. Și sunt destui naivi. Hayssam nu avea cum să dispară pur și simplu dintr-o pușcărie, dintr-un spital păzit, peste graniță – om bolnav și arhicunoscut, cu fotografia pusă peste tot, cu imaginea pe toate televizoarele.

Bunul simț ne spune că a fost scos din țară din ordin superior, ca să nu vorbească. Tăcerea lui valora enorm pentru multe personaje puternice. A fost o operație executată sub acoperire aprobată și executată de un serviciu secret. Unii se pot gîndi că a fost răpit de o grupare teroristă din afară. Dar mai curînd a fost implicat un serviciu românesc, extern sau intern…
Deocamdată, observă incă o tentativă de mușamalizare a acestei vechi afaceri care a marcat regimul Băsescu. Mă gîndesc că dacă nu e nimeni vinovat că Omar Haysaam a fugit, înseamnă că se află încă în închisoare și ispășește cei 20 de ani pedeapsă. E acolo, in celulă, dar nu il vedem noi, de proști ce suntem !
FOTO exclusivnews.ro

 

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!