ÎNTĂRÎTĂ-I DRACE! PSD-UL ZACE!

tanase nisa 1Imaginile cu dna Carmen Dan – ieșita emoționată în fața presei la declarații aseară tîrziu – au fost de rîsu-plînsu. A ieșit în public ca să ne citească dintr-o foaie cum a fost povestea cu demiterea șefului Poliției române. Cine minte!? Ce a zis ea vs. ce a zis Tudose. D-na Carmen Dan ne-a relatat o bîrfă ca la coafor. Ceva intre penibil și comedie burlescă. Ți se făcea milă de biata femeie nevinovată pusă într-o situație atit de delicată – să stea dreaptă între doi bandiți politici. D-na ministreasă a căzut între mese și este folosită copios de ambii în lupta lor pentru putere. Halal bărbați!

Pe scurt, Tudose a zis că nu mai lucrează cu ea pentru că l-a mințit. Ea a zis că nu este adevărat și a arătat țidula, exact ca-ntr-o Scrisoare pierdută. Lucrurile s-ar fi petrecut altfel, zice ea. Mai mult, premierul Tudose este carmen dan 3cel care a mințit. Să vezi ditamai caftul cu o femeie fragilă care nu știe exact ce caută acolo, e ceva fff tare, ca un whisky first class. Să spun că dna ministru s-a ținut bine. Resortul ei a fost intim. A fost trimisă în misiune de șeful ei de partid să ii apere onoarea, recte cauza. Dragnea, cum îi place lui, lucrează prin interpuși. Nu a ieșit personal în față, bărbătește. De ce să se ia el la trintă cu Tudose? Pentru a-și apăra fidela colaboratoare? Dar ce e prost? A trimis-o pe fosta secretară de la Videle să facă oficiile. E drept a aranjat să i se scrie un text in limba de lemn. Ministreasa l-a citit cu poticneli, dar pină la urmă l-a tudose 2terminat. Ooof! Credeam că o să leșine acolo. Cum a terminat, nici nu a pus punct, a zbughit-o.

Poanta era la final, ca într-o fabulă. De ce nu demisonează? Pentru că soarta ei este în mîna partidului care a făcut-o ministru, care la rîndul lui este condus de liderul maxim pe numele lui Liviu Dragnea. În concluzie, Dragnea a tras o copită în direcția lui Tudose. Războiul continuă! Dragnea nu vrea chip să scape din mînă ditamai ministerul de interne. Controlul asupra lui este o pîrghie esențială a puterii. În plus a vrut să trimită spre PSD mesajul că deși e-n refugiu în dragnea 222Moldova încă mai are resurse și nu a capitulat. Demisia d-nei Carmen Dan de la MAI ar fi însemnat că Dragnea este pe ducă și cedează pozițiile. Ca atare e de așteptat ca la sfirșitul lunii ianuarie la CEx să se joace tontoroiul pe cadavrul lui politic.

La mutare acum este Mihai Tudose. Are sînge în instalație să o demită urgent pe Carmen Dan – cel mai slab ministru de interne de după 1989? Sau se ține în continuare de ironiile și zefleemelele lui obișnuite!? Intărîtă-i drace! Sau cum s-ar zice în Teleorman – Pe ei, că n-are gloanțe!

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE

Copyright DESKREPORT

Alătură-te discuției 4 opinii publicate

Spune-ți opinia, fă-te auzit!