ȚAPUL ISPĂȘITOR NUMIT IOHANNIS

By 7 februarie 2017Jurnal de bord

IMG_5417Iohannis este marele ciștigător (politic, imagine ) al acestei crize. De fapt, ea l-a reinventat, l-a băgat din nou in cărți. in Ianuarie 2017 căzuse la 1/3 incredere și popularitate in raport cu 2015. Nu mai conta nimeni pe el. Cine l-a sfătuit, l-a sfătuit bine. L-a scos de la naftalină și l-a urcat pe scenă. PSD și Dragnea l-au subestimat, l-au ignorat, l-au atacat de la joasă inălțime. Troica Dragnea-Grindeanu- Tăriceanu s-a văzut pusă în defensivă. Iohannis a arătat (poate din orgoliu) că nu trebuie tratat astfel. PSD este deja in cădere liberă, împins in retragere. E de asemenea intr-o mare pierdere de imagine și incredere. Guvernul său s-a dovedit slab, bîlbiit, format din slugi ale lui Dragnea. Miniștrii săi sunt total nepregatiți să guverneze. Puțină lume mai crede că acest guvern poate face față. Se va tîrî pină la prima remaniere și pînă la căderea sa inevitabilă.

IMG_5543Laurii victoriei din 11 dec. s-au dus repede. Troica a fost infrintă de ampla și neașteptata mișcare de protest a străzii. O mișcare a populației urbane, în esență, a tineretului educat. Iohannis nu a anticipat-o, dar a știut să se servească de ea și să revină în centrul atenției. Multe speranțe se leagă de el acum. Conspirationiștii îl acuză de instigare, în lipsă de altceva mai bun. Mai mult, spun că Iohannis s-ar afla în spatele protestelor cu corporațiile străine care sug sîngele poporului (propaganda bolșevică face incă ravagii ). Acuzat mai e și Binomul DNA-SRI, plus alte instituții de forță. Mai mare rîsul! Cînd aud ceva atit de inteligent, rid ca la scheciurile lui Toma Caragiu. In loc să caute cauzele reale ale crizei, caută de zor un țap ispășitor de ocazie pe care să-l arate cu degetul. Firește, asta ca să se scoata pe ei din cauză. Iohannis a fost distribuit prost in acest rol de vinovat principal pentru izbucnirea protestelor.

IMG_5552Ce a scos lumea în stradă în zeci de orașe nu a fost bietul Iohannis, ci aroganța liderilor PSD de după 11 dec. (și dintotdeauna, cînd a ajuns la putere ). Tentativa gangsterească de a trece intr-o noapte ordonanțele de urgență care îi făcea scăpați pe Dragnea&Co de Justiție, a scos lumea în stradă. Minciunile repetate și grosolane, disprețul liderilor PSD pentru tot ce nu e pesedist în țara asta a scos lumea în stradă. Nu ieșirea de 15 minute printre manifestanți la Piața Universității a scos lumea in stradă. Lumea era deja acolo, hotărită să nu cedeze. De altfel protestatarii nu se omoară după Iohannis. Nu am auzit nicio scandare de susținere a lui Iohannis în Piața Victoria.

IMG_5409Iohannis e o țintă falsă, născotită adhoc din necesitați tactice ale luptei politice la zi. Iohannis este un alibi pentru supraviețuirea lui Dragnea&Co. Vina pentru criză o poartă numai ei. Greșelile grosolane din ultimele săptămini sunt numai ale lor. Puteau pur și simplu să nu scoată ordonanțele – protestele nu ar fi existat, oricit i-ar fi instigat Iohannis sau altul. Cind arunci țara in haos, este normal ca responsabilii să plătească un preț politic. Nu cunosc ceva mai grav de atit. Țara în haos! Niște demisii ar fi foarte bune pentru început.

STELIAN TANASE

CITIȚI ȘI SERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

 

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • alex spune:

    bravo, domnule stelian tanase. ati avut o atitudine perfecta pe timpul protestelor. ce diferenta intre dumneavoastra si jurnalistii psd nistorescu, cristoiu, chireac etc.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!