M-AM ÎNTORS LA BLOG

By 15 februarie 2014La zi

TANASE 24Am revenit joi seara de la Paris, unde am participat la congresul URTI, o organizație internațională care reunește canale de televiziune și posturi de radio. Mi-am făcut o impresie despre ce se întîmplă în 2014 în televiziuni, mai ales în cele din Europa. S-a vorbit puțin despre content, și fff mult despre bani. Nimeni nu are. E criză peste tot, dar nu îmi amintesc să fi vorbit cineva despre o situațíe atît de dramatică, de dificilă, aproape fără ieșire, ca a televiziunii române. Am vrut să compar, dar nu am găsit termen de comparație. Voi da la timpul potrivit o conferință de presă pentru a prezenta presei și publicului cifrele exacte. Pină atunci mă ocup împreună cu echipa TVR de lansarea noii grile, lucru care se va întîmpla de aici în două săptămîni, 1 martie, la Brașov, odată cu Gala Eurovision. Va fi la o săptămîna după Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în exclusivitate de TVR. Transmisia JO pentru publicul românesc este un lucru bun, zic eu. Ne mai ține conectați cu ce se întîmplă in lume.

Am găsit un Paris cenușiu, rece, ploios. Cîteva telefoane de la prieteni mi-au făcut scurta ședere ceva mai plăcută. Programul încărcat si vremea m-au făcut să fiu mai puțin sensibil la frumusețile orașului, incontestabile. Aici cînd plouă e păcat, pentru că strălucirea Parisului se estompează. La București e o bucurie, că ai sau nu ai umbrela la tine, pentru că ploaia mai ascunde privirii zidurile neîngrijite, coșcovite, murdare, delabrate, oamenii tensionați, Balcanii. Așa îți poți imagina un oraș mai curat, mai prietenos, mai deschis și mai frumos decit este în realitate.

M-am întors, iată, la blog. Mi-au lipsit conversațiile noastre online. Pregătesc un manuscris (MAESTRO, roman ) pentru editura TREI în acest weekend. Sper să termin de corectat, sunt 500 pp. și sunt cam la jumate. În rest mă gîndesc 24/24 de ore la necazurile TVR (bugete, oameni, atacuri, mizerii omenești ) care mi-au invadat și mi-au otrăvit viața în ultima vreme. Fratele meu, imi amintesc asta în fiecare zi, mi-a spus în decembrie, că am făcut cea mai mare prostie din viața mea acceptînd să conduc TVR. Înclin să cred tot mai mult că are dreptate. Nu trebuie să fiu felicitat ci căinat. Îmi amintesc acest lucru și din pricină că luni 17.02.2014 împlinesc 62 de ani și era bine să mă găsească stînd liniștit acasă.

În fine, m-am întors! Sper că sunteți bine.

STELIAN TANASE

Spune-ți opinia, fă-te auzit!