MAI DORIȚI O MOSCHEE LA BUCUREȘTI !?

tanase 3Am scris in perioada scandalului legat de ridicarea unei moschei la București nu mai puțin de patru articole impotriva acestei idei. Argumentele mele erau simple. Iată unul. ” …Toate serviciile de informații occidentale arată că aceste moschei, sunt dublate de școli etc. care sunt pepinierele de unde se recrutează fundamentaliștii care ajung să urască Europa, Occidentul. Ajung să pună bombe în cafenele, aeroporturi, stații de metro etc. profitind de larghețea și toleranța țarii gazdă. Nu este unul printre teroriști care să nu fi frecventat asemenea așezăminte. Aici își fac instrucția, trec la islam, se inițiază în invățăturile Coranului, se radicalizează sub influența unui imam mai vehement. Devin believers și încep să ucidă pe cei de altă religie decît ei, de preferință creștini. ”

Putsch-ul eșuat din Turcia si scenele singeroase pe care le-am văzut nonstop pe canalele tv de la Ankara si Istanbul au scos inca o dată la suprafață aceste realități și rolul moscheilor. Nu doar de a fi pepiniere, școli de cadre, și de a însămînța teroarea prin acțiunile unor indivizi care se radicalizează sub învățăturile unui imam. Dar a scos la iveală rolul lor politic. In Turcia Erdogan a fost salvat de rețeaua imamilor și moscheilor de unde se recrutează credincioșii antieuropeni cei mai fanatici. Aici s-au transmis informații, au fost mobilizați islamiștii, s-a scos lumea in stradă. Dincolo de a fi lăcașuri de cult respectabile, adesea iși depăsesc dimensiunea religioasă și cadrul de funcționare și devin cu totul altceva. Punct.

Oare SIE si SRI cercetează infiltrarea islamică, de ex, sub aparența miilor de prăvălii de tot Istanbulfelul , de la shaormării, la băcănii, la restaurante cu specific la firme de import/export !? Mulți vorbesc bine românește din studenția lor petrecută aici. Mulți au neveste românce. etc. Oare aceste firme si persoane sunt listate !? Activitațile lor sunt curate!? SIE si SRI cunosc ce legături au !? Ce capitaluri utilizează !? etc. Să fim limpezi – cine vine aici să lucreze cinstit, să își facă o viață mai bună etc, să fie bine primit.

IstanbulIn acest context, după putsch-ul de vineri noapte – întreb – cine mai dorește să se ridice o moschee la București!? Cine mai face pe tolerantul !? Cine vrea neapărat să fie politically correct!? Eu unul nu, deloc. Notam odată și cred la fel si azi ” – Nu văd de ce ar exporta Ankara o moschee la București, îmi pare rău. Nu vreau să fiu ipocrit, nu mă ascund în spatele așa zisei corectitudini politice ( e o prostie ). Nu cred că ne trebuie o moschee la București. Solicit organizarea unui referendum la București pe această temă. Bucureștenii trebuie întrebați. Să hotărască ei dacă doresc sau nu o moschee în vecinătate. Tema este prea importantă și sensibilă pentru a fi decisă de un primar sau de Consiliul Capitalei.” Altă soluție -in noul context după putsch – ar fi ca Primarul general să anunțe public renunțarea la proiect. Ar fi și mai ieftin.

Astăzi este mai clar ca oricînd că nu ne trebuie o moschee la București. Acesta este votul meu. Și e la vedere. Al dvs care e!?

STELIAN TĂNASE

CITIȚI SI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 12 opinii publicate

 • Ilisie Ioan Doru spune:

  Asa s-a intamplat si in fosta Yugoslavie, Alya Yzebegovic fostul prim presedinte musulman al Bosniei la destramarea Yugoslaviei. Ce a urmat dupa aceea stim cu totii, si acum europenii se minuneaza cum a rasarit in centru Europei un stat 100% musulman, sa nu mai vorbion de Kosovo, Albania ce mai…..
  Exact ca si cu exprimarea nefericita rrom=tigan, si acum toti ne cred pe noi romanii tigani=rromi(asemanare nu rrrom=roman).
  Avem destule locase de cult de diferite confesiuni, moschea sa o faca cine o vrea dar nu in Romania.
  Pare o comparatie fortata, dar eu cred ca are legaturile ei clare, o decizie luata acum si mai ales concretizata(recte moschee sau rrom=tigan), poate avea consecinte imprevizibile mai tarziu, mai ales acum cand lumea in care traim se schima cu o repeziciune greu de imaginat, nu intodeauna in directia dorita de marea masa de oameni.

 • Cristina spune:

  Ideea cu referendumul nu e cea mai buna. Este de fapt nemaipomenita, daca ne imaginam peste 2 milioane de voturi exprimate. Dar revenind la realitate stim ca aceasta e o utopie (participarea la vot) si mai stim ca cei mai multi participanti la vot sunt cei mobilizati. Prin urmare ne-am putea trezi ca voteaza toti musulmanii stabiliti cu acte, cu neveste, angajati si mai stiu eu ce persoane ce isi vand votul (exista multi din acestia) iar majoritatea sta acasa si se mira a doua zi de ce s-a intamplat. Se poate intampla ca la Brexit…cei ce mobilizeaza si exagereaza cu discursul sa se mire si ei de consecinte si sa le regrete. Asa ca nu e de dorit atat timp cat nu suntem siguri cine ar face campania pro moschee si anti moschee. Iar ideea de „politically correct” poate fi imbratisata din naivitate, ca sa nu amintesc de faptul ca multi „formatori de opinie” semneaza state de plata la „prieteni” ai Romaniei….Doamne, ce timpuri traim! Cele mai grele la capitolul ce pozitii luam, ce aliate facem si mai ales pe ce oameni demni, verticali si devotati tarii ne bazam.

 • Aurelia spune:

  Cine le canta in struna turcilor?Nu este Ponta cel care vrea moschee la Bucuresti?De ce romanii accepta asemenea decizii si asemenea oameni politici la carma Romaniei?Este rusinos ca s-a dat aprobare de construire a moscheiei ,sute de ani am tinut turcii sa nu ne calce in picioare si acum o facem cu beizadelele astea de azi!Ce rusine!Hei domnule Ciolos mai puteti schimba ceva?

 • iliuta mateiasu spune:

  Ponta spune tu ,tradator ordinar ,ce parere ai despre construirea unei moschei in Bucuresti?

 • Carmen spune:

  Referendum organizat in toata tara , nu numai pentru bucuresteni, pentru simplul fapt ca Bucuresti-ul este capitala Romaniei. Si nu ne putem „mandri” cu o „mega moschee” in capitala tarii noastre!! Referendum = toata tara!

 • Petru spune:

  Nu vrem moschee !!!!

 • elena tusose spune:

  Pentru ca politrucii „nostri ” au luat o decizie fara a cere parea poporului romin, cred ca aceea decizie este nula si trebuie propusa la vot.Sintem destul de saraci si imprastiati in toata lumea pentru o bucata de piine ca sa mai avem parte de alte necazuri.Populatia musulmana au moscheiele in comunitatea in care traiesc.Ei nu au nevoie de o mega moscheie cum nu au nevoie ortodoxii nevoie de Biserica Neamului,M am intrebat ce au vrut sa demonstreze initiatorii acestor proiecte ?

 • Alex spune:

  Lumea are dreptul la informatii corecte… va rog ne spuneti si noua daca stiti ceva despre cei care au facut ultimele atacuri? Sau pur si simplu aberati?
  In fine eu nu sunt de acord cu moscheea si ar fi bine sa nu se faca ….. dar cei care au facut atacurile erau pur si simplu criminali….. drogati .. fara scop in viata etc ….si nu frecventau mosheile …..
  Cei care frecventeaza moscheile stiu foarte bine ca daca fac astfel de acte teroriste ajung in iad…..
  ( cine ucide un suflet nevinovat e ca si cum ar fi omorat intreaga omenire) scrie in quran

  • Stelian Tănase spune:

   Va rog sa cititi – il gasti usor pe net- raportul DST dupa atacul de la Bataclan. Altfel aberati.Citii va rog si raportul final al Comunitatii de informatii SUA publicat la un an dupa atacul de la 11 sept. 2001.

 • neicu maria spune:

  Cea mai avizatã a discuta si decide constructia sau non-constructia altor lacasuri de cult de alte origini …. Este Biserica Ortodoxa Românã !!! pentru ca sunt singurii culti si avizati in domeniu !!! Este terenul lor si Nu al bucurestenilor care habar Nu au cine i-a nascut , ce stramosi au si ce istorie are Tara noastra … si habar Nu au in ce tarã trãiesc datoritã evenimentelor ce se rostogolesc ametitor si-i îngrozesc neavând timp nici pentru ei sa mai trãiascã !

 • Eu unul personal nu sînt de acord cu ridicarea nici unei moscheie pe teritoriul României și cele care sînt să se facă vecceuri publice pentru restul omenirii .

Spune-ți opinia, fă-te auzit!