MAI ESTE DRAGNEA ȘEFUL PSD!?

tanase nisa 13Mai este Liviu Dragnea șeful PSD!? Vedem azi. E greu să gestionezi o infringere electorală dar și o victorie. Ciștigarea alegerilor locale a creat imediat mari probleme la vîrful PSD. Pe scurt, Victor Ponta vrea postul liber de la Camera Deputaților. Acum că Zgonea a fost dat de-a berbeleacul pe scările Palatului Parlamentului, locul e vacant. Ar fi trebuit indeplinită o procedură înăuntrul PSD, o ședinta de CEx pentru a discuta candidaturile. Ponta nu a mai avut răbdare și a făcut declarații presei -a zis că vrea! Firește, a preluat bucuroasă. Ăsta este jocul. Sunt personaje care și dacă strănută sunt citate.

Întoarcerea lui Ponta crează o belea mare de leadership în PSD. Situatia e ca la liberali – cu doi șefi, o conducere bicefală. In rolurile jucate de Gorghiu si Blaga – Dragnea și Ponta. Mă intreb cine e Gorghiu în PSD și cine Blaga. Daca Ponta reuseste lovitura, partidul se taie ca maioneza în „oameni lui Dragnea” si „oamenii lui Ponta”. Firește că amindoi vor da declaratii de frăție, conlucrare, de unitate a partidului, de prietenie de nezdruncinat ca in partidele comuniste. Asta pină cind unul va dispărea de la prezidiu și va deveni un Zgonea. Tehnica epurărilor a fost insușită bine în PSD. Vezi Iliescu, Năstase, Geoană, plus cățeii mai mici. In culise cei doi și oștile lor se vor sfîșia. Au mai făcut-o, așa că nimic nou. Dragnea i-a mai tras preșul de sub picioare lui Ponta. Acum e rindul lui Ponta să incerce. Caftul intre ei e o chestiune de timp. Și asta tocmai cind ne apropie de alegerile parlamentare. I-o fi drag PSD-ul lui Ponta dar și mai drag ii e de el. Vrea jucăriile înapoi. Proverbul preferat al lui Dragnea zilele astea este – Pe cine nu lași să moara nu te lasă să trăiești.

ponta 334Enervat, Dragnea a făcut și el declarații presei, deși ar fi preferat să tacă. La relația cu presa, Ponta e mai vorbăret, e mai miștocar, mai citabil. Dagnea a părut ieri un lider care nu mai e la butoane, care împarte deja puterea în PSD cu un Ponta care vrea neapărat să se intoarca la partid ca mare șef. Ponta se vede deja prim-ministru și nu mai ascultă de nimeni in PSD. Are jocul lui. Ce a zis Dragnea cu săgeți spre Ponta !?

”Eu nu am fost niciodată orbit după o funcție, (ca Ponta n. red) fie că e plină, fie că e o fărâmă. La noi, cine a vrut o funcție, a spus-o în partid( nu ca Ponta care se propune singur, n red) . M-am abținut în toată această perioadă pe cine aș vedea la conducerea Camerei pentru că aș vrea să discutăm în interior. Ori ne aliniem toți la această dorință, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm asta în partid, nu în presă. (Dragnea a aflat din presa(n red ). Eu cred că e nevoie de mulți dintre noi în campanie. Eu nu aș putea să stau aici cu ciocănelul în mână (cum vrea Ponta n red) și să-i dau cuvântul domnului Cernea sau altui specialist. Cine vrea ca PSD să câștige alegerile parlamentare vine în echipa de campanie în fiecare zi, nu din când în când. (ca Ponta n red.)

dragnea 1Așa că războiul fratricid dintre cei doi pentru șefia partidului poate să inceapă. Va bloca azi Dragnea candidatura lui Ponta pentru șefia Camerei deputaților!? Dacă nu o face, va da de belea, nu il văd bine. Ce a mai zis Dragnea!? Iată! „Mâine (azi, n red) voi face ce face orice președinte responsabil, voi spune în interiorul CEX. E o anumită supărare că în prima zi după alegere, ar fi vrut ca 2-3 zile să se vorbească despre rezultatele alegerilor, nu despre șefia Camerei sau despre moțiunea de cenzură. Ce face această funcție (ceruta de Ponta, n red) pentru români!? Le aduce pâine pe masă? Oricine poate fi președinte al Camerei Deputaților din PSD. Să vedem dacă mai avem majoritatea în Cameră, că poate nu putem pune noi președintele.”

Bref, a apărut un nou subiect fierbinte de presă care va fi exploatat natural la maxim în perioada care urmează. Va da sute de titluri pe prima pagină, va fi subiect de discutie in zeci de talkshow-uri tv. Oferta electorală a PSD va fi ecranată de disputa dintre cei doi. Vorba cuiva ieri – Intărită-i drace! Să avem ce scrie! Nici liberalii nu sunt prea triști văzind cum se dezbină PSD-ul. Pînă una alta mă intreb – Mai este Dragnea șeful partidului!?

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

 • Lucian Mihaileanu spune:

  Dragnea si Ponta : doi maimutoi,doua caricaturi penibile,chiar si pentru standardele Caragialesti…Vai de no’ !

 • krudus spune:

  Dl Ponta , este un oportunist parsiv si un individ cu o slaba pregatire dtpdv.
  Cand ai posibilitatea sa reduci coruptia tu il lasi pe socrul tau si pe Hrebenciuc sa devina asasini economici care vand padurile la ha?
  A promis ca impoziteaza cu 90 %drepturile litigioase, a facut ceva in acest sens???
  Cand era seful corpului de control al Guvernului, i-am scris un memoriu despre cum au fost furate terenurile din sectorul 3,cu acte false, credeti ca am primit vreodata vreun raspuns???..dl. Ponta, este doar un alt smecher scolit de Nastase, care nu mai are viitor decat la lopata, la munca de jos.
  Dl Dragnea, nu voi intelege niciodata cum a facut lovele doar din politica, politica de stanga sa zicem.Condamnare de fatada, adica am cheltuit bani in Justitie de pomana ca sa fie condamnat doar cu suspendare.Imi este jena cu amandoi.Dar lor, sigur nu le este cu noi.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!