MARYLIN CÎNTĂ PENTRU JOHN KENNEDY

By 19 mai 2017Graffiti

kennedy 16La 19 mai 1962, Marylin Monroe ii ureaza lui John F Kennedy – de pe scena de la Madison Square Garden din New York – Happy birthday to you! Era într-un fel oficializarea legăturii lor.

Marylin Monroe a murit la 4 august 1962, în apartamentul ei din New York. Cauza morţii – o supradoză de barbiturice. Nu toată lumea a crezut povestea. De 50 de ani se căuta un asasin – o mînă criminală care i-a dat pastilele. Au circulat versiuni după care FBI şi puternicul Edgar Hoover ar fi fost amestecați. Alţii susțin că Robert Kennedy ar fi fost în spatele acestei morţi premature. El s-ar fi temut că după ce John F. Kennedy a părăsit-o, ea era dispusă să iasă în presă să vorbească despre relaţia ei intimă cu preşedintele SUA. Cum JFK dorea să candideze din nou pentru Casa Albă, Marilyn Monroe devenise un mare pericol şi trebuia să dispară. marilyn monroe 3Mai multe rapoarte FBI care o supraveghea indică faptul că Robert Kennedy si Marilyn Monroe s-au intilnit de mai multe ori în acea vară. Unii spun pentru că deveniseră amanţi. Dacă John F. Kennedy o părăsise, gurile rele spun că s-a mulțumit cu fratele…

Alţii au scris că Robert Kennedy avea o misiune clară încredinţată de John F. – să o convingă să îşi ţină gura. Cum nu a reuşit acest lucru, a decis că e mai bine să dispară. Este moartea actriţei o afacere politică ? Un asasinat înfăptuit de serviciile secrete, la ordinul marilyn monroe 5preşedintelui american ? Unii spun că medicul ei personal, Greenson, ar fi fost mîna destinului…Alţii că mafia – cu care clanul Kennedy avea legături, ar fi executat contractul…

Relaţia dintre cei doi a început in California pe vremea cînd John F. Kennedy era tînăr senator. S-au întîlnit la petrecerile date de cumnatul lui John, Peter Lawford, la care mai participau Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr. John Kemarilyn monroe 7nnedy, mare devorator de femei, frecventa aceste party-uri unde putea să agaţe actriţe drăguţe de la Hollywood. Relaţia a continuat şi după ce John F. Kennedy a ajuns preşedinte.

Marilyn Monroe întretimp făcuse și ea o carieră spectaculoasă, ajunsese după cîteva filme de succes cel mai bine plătit star hollywoodian, o supervedetă. A făcut senzaţie apariţia ei la Madison Square Garden cînd i-a urat la mulţi ani într-o rochie decoltată, cît se poate de mulată, fără să poarte pe dedesupt lenjerie intimă. Au fost prezente toate televiziunile, transmiţînd în direct. Episodul a lăsat puţine îndoieli cu privire la natura relaţiilor dintre ei. Pină la sinuciderea ei nu au trecut nici o sută de zile. La 23 nov 1963 Kennedy a fost asasinat la Dallas. ( fişă de roman, Partida de vînătoare)

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!