MASACRUL MAIDANEZILOR ESTE O DIVERSIUNE

By 25 septembrie 2013Graffiti

oprescu  5Cea mai mare diversiune din ultima vreme in spațiul public românesc este povestea cu eutanasierea maidanezilor. Ea inventează un fals subiect, antagonizează cu cinism populația ca să ascunda o realitate supărătoare care ar fi trebuit să ducă la incheiera unor cariere și la niște socoteli. Ar trebui să ne întrebăm de ce a neglijat administrația ani de zile problema cîinilor vagabonzi de pe străzile orașelor. De cînd s-a întîmplat tragedia sfișierii unui biet copil Ionuț Anghel – s-a pornit și mascarada. Lumea este stîrnită împotriva cîinilor. Ei au fost găsiți vinovați. Ca să scape de răspunderi, să iasă cu fața curată la sector și capitală, din alte orașe, unii șmecheri au lansat povestea cu eutanasierea cîinilor, cu strîngerea lor de pe străzi.

ontanuIn cadrul aceleiași operațiuni de diversiune s-au dat numeroase declarații despre nr. prea mare al cîinilor. Apropo, cînd au observat primarul și ceilalți această realitate cu care noi ne confruntăm zi de zi? Cind i-au numărat ? Au vorbit intens despre lipsa de fonduri, etc. Au scos din jobene tot felul de subiecte irelevante. Ideea este simplă – se deturnează atenția de la adevărații vinovați pentru a arăta cu degetul spre altcineva, mai ales spre cîini. Dacă observați toți sunt vinovați, în afară de primari și membrii consiliilor lor. Asta face că îi plătim degeaba. Vinovați sunt întîi locuitorii, plătitorii naivi de taxe și impozite, apoi firește cîinii, vecinii, veterinarii, ONG-urile. Urmează în ordine extratereștrii, vampirii, rîndunicile, brotacii, starea vremii. Nu cei în cauză, Doamne ferește! Ei nu.

Cred că pentru această tragedie sunt vinovați oameni, mai puțin cîinii. Dintre ei sunt vinovați nu toți oamenii, ci cei care aveau sarcina să rezolve această problemă. Tragedia a fost posibilă tocmai pentru că aceia nu au luat măsurile care se cereau de mult. Pe lista responsabililor sunt Oprescu, Onțanu și membrii consiliului. Asta nu înseamnă că la ceilalți primari situația diferă. Au avut norocul că nenorocirea să se nu se întîmple în sectorul lor. Luați la bani mărunți ar apare aceleași carențe, furtișaguri, neglijențe. Asta la Bucuresti, ptr că nici in țară lucrurile nu stau altfel. Că lucrurile s-au petrecut la Bucureșți este o pură intîmplare, ceasul rău. Mîine s-ar putea întîmpla în oricare oraș.

126Toți aceștia ar trebui ofere locuitorilor explicații. Din bun simț ar trebui să spună măcar „regret cele întîmplate”. Intrebările la care ar trebui să răspundă ar fi – de ex, de ce au neglijat înmulțirea ciinilor, ce s-a făcut cu bugetele alocate, în buzunarele cui ajuns banii, cine este răspunzător ptr că la Bucureti situația a scăpat de sub control ? Cum s-a ajuns să avem 60.000 de ciini fără stăpîn, fără ingrijire, fără hrană, nedeparazitați, nevaccinați etc. ? Era treaba cui să aibă grijă ? A Sfîntului Duh !? Cine e vinovat că legea, bună/rea, nu a fost respectată chiar de către autoritați ? Cine plătește pentru asta !? Cine se face vinovat că Primăriile nu au făcut nimic sau prea puțin în acești ani!? De ce nu au luat pină acum măsurile care se impuneau ?

418Timp au avut destul. Onțanu e primar de cînd nici el nu mai știe, l-a uitat Dzeu în fotoliul la umbra mantalei de general pe care o ține in birou atîrnată în cuier. Oprescu e la al doilea mandat. Ambii au preferat acum să deturneze atenția spre cîini, găsiți mari vinovați. Dacă Oprescu e de bună credință, ca să iasă din asta trebuie să demită urgent pe cei vinovați direct, altfel ia totul asupra lui. Dacă nu o face, înseamnă că acoperă autorii tragediei, dar și Mafia aferentă din Primărie. Inseamnă că e un primar slab, controlat de aparatul administrativ prea mare și prea corupt ptr care totul este o afacere, un prilej de cîștiguri. Inclusiv sfîșierea unui copil de un ciine sau masacrarea cîinilor în perioada următoare. Atenție – sub patronajul său de primar care vede, știe și nu acționează. Oprescu are ocazia acum să decidă de ce parte este! A Mafiei care a înșfăcat bugetele ani de zile, sau a celorlați care așteaptă încă să-și onoreze promisiunile din campanie. Dacă vrea să fie un mare primar trebuie să combată Mafia, să îi ia pe bucureștenti aliați, să denunțe public afacerile murdare care se fac în jurul lui.

Diversiunea asta a produs prea multă dezbinare și ură. Orașele s-au umplut de cîini fără stăpîn sub ochii indiferenți ai primarilor și consiliilor locale. Ei trebuie acum să răspundă. Măcar niște demisii/demiteri tot merită povestea asta extrem de tristă.

FOTO www.mediafax.ro www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!