NEAMȚU A OFERIT UN SCHECI IN PARLAMENT

By 17 septembrie 2013La zi

neamtu 3Tinărul neolegionar Mihai Neamțu a apărut pe post de clown în Parlament in vreme ce Ponta la tribună își prezenta raportul vizavi de acordul cu FMI. Neamțu a patruns în incintă Dracu știe cum, cu complicităti, (SRI, pază și ordine, partide din opozitie, adversari ai premierului? ) și s-a dus in față neoprit de nimeni, de chestori sau agenti. A strigat tare ca să fie auzit de parlamentari dar și văzut bine de camerele tv – Ponta trădătorul! Salvaţi tricolorul!”,”Ponta e un Iuda ! Ne-a vindut!” și a agitat firește ca pe o capă de blană, peste umeri, un drapel tricolor ca recuzită. L-a însoțit în expediție un camarad în negru și el cu o punguță roz și un drapel tricolor după umeri. După ce a terminat strigarea, Neamțu a trîntit pe pupitru punguță cu arginți. O trimitere la Isus în Templu. Nice, very nice, M.Neamțu ! Dar e bîlci ieftin.

neamtu 9Camaradul Mihai Neamțu nu e chiar nou în politică. Bate la porțile ei de ceva timp dar este refuzat. E un pescuitor in ape tulburi , un gongoric, un superfluu, ceva ca un vînator de zeste. Vrea si el un post, o carieră, dle! S-a agitat o vreme printre extremiști neolegionari, a scris în acest sens texte. A dus-0 scufundat in aburii memoriei Căpitanului pină cînd a fost preluat de Vladimir Tismăneanu, tînărul renunțînd o vreme la damful codrenist și nici nu s-a mai manifestat ca un antisemit. Tismăneanu cred că habar nu a avut ce a pus la calea ucenicul său, să nu îi aducem vini gratuite. Neamțu a intrat in grațiile lui Băsescu și a lui Blaga care odată în prezența mea il lăuda ca pe o mare achiziție a partidului, PDL, se înțelege. A prestat făcînd pe muțunache în campania din timpul referendumului maimuțărind limba romană și decența logică pe diferite scene. Era plata ramburs. in servicii, după ce niscaiva instituții cotroceniste i-au furnizat fonduri ca unui veritabil sinecurist, cf raportului Curții de Conturi.

Camaradul Neamțu a candidat laneamtu 5 Parlament, dar nu a luat voturi de ajuns ca să devină parlamentar. Acțiunile și expunerea lui mediatică au scăzut pină la zero din decembrie trecut. Talentul politic s-a pierdut în praful Valahiei. Partidul său liliput a rămas pe dinafara scenei politice. Oricum camarazii lui încap intr-un taxi cu tot cu șofer și președintele Noii Republici. Acum face pe saltimbancul ptr a intra măcar așa în atenția opiniei publice. Ponta, deși nu e simpatiul meu neamtu 7politic, trebuie spus, nu a merita să i se ofere acest scheci mizer. Premierul s-a scos, (nu mă așteptam, e crispat de obicei). La faza asta a reacționat, nu a rămas de lemn Tănase. A zis în fața unei săli amuțite să i se returneze punguța cu doi bani agresorului pentru că acela are anevoie de parale să își facă un partid. Că tot a pretins Neamțu el că nu a intrat în Parlament nu pentru că nu a avut voturi, ci bani.
Bref, recitalul de comedie a venit în contextul în care bietul Neamțu vrea să treacă drept unul dintre liderii Pieței Universității și se tot bagă în seamă, chiar dacă nu joacă nici un rol acolo. Se dă drept apărător al aurului de la Roșia Montana, dar cînd Basescu susținea cu ardoare de lobist interesat acel proiect, a tăcut mîlc, ptr că Băsescu este Zeul lui și or ce-ar face, e de bine și patriotic, nu o trădare, Doamne ferește!

Omul ar trebui cercetat urgent nu doar de organele de anchetă ptr tulburarea ordinii publice, dar și de niște psihiatri. Cînd spun asta îi vreau binele. Trebuie calmat. Prea ii place să se dea în spectacol, să apară în lumina reflectoarelor. Vrea să se vorbească despre el. Are totuși o satisfacție, azi i-a ieșit. Cel puțin azi și mîine va fi pe prima pagină, in prime time la știri, invitat în talkshow-uri. Ei, și!?…

STELIAN TĂNASE

FOTO www.cotidianul.ro www.mediafax.ro www.ziuanews.ro www.realitateanet.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!