BRUXELLES – O OCAZIE PIERDUTĂ

liiceanu revsita 22Am urmărit ieri – atît cît au redat televiziunuile de știri, plus reluări nocturne- dezbaterea LIBE dedicată justiției și corupției în România. Nu am văzut mare lucru. Același spectacol pe care-l vedem in general prin talkshow-uri la București. Multe emoție, enervare și deloc argumente. S-a făcut multă politică, s-a pledat, dar s-a oferit foarte puțină informație. A părut evident că scena de la Bruxelles era prea mare pentru cei veniți de la Bucuresti. Ei nu s-au adaptat imprejurarilor, cadrului și locului. S-au dus acolo mai curind să-și facă numărul, să-și pledeze toadercauza proprie, să facă să se vorbească despre ei, mai puțin să spună lucruri adevarate despre ce se intimplă aici. A fost obișnuitul caft între diverși tenori din spațiul public. Cam atît.

Au fost față-n față Gabriel Liiceanu – filosof, om de afaceri, editor, exprofesor, iar vizavi – bietul ministru al Justiției, căzut din Lună. Defensiv, depășit. Liiceanu nu a fost bine informat și a ținut un discurs de avocat pledant. Furios, cum il știm, cînd ar fi fost nevoie de calm și de argumente solide. Și unul și altul au fost pe lîngă subiect, prea macoveidornici să demonstreze ceva, nu neapărat să rostească adevăruri. Pe scurt, nu cred că auditoriul a înțeles situația justiției din România și lupta împotriva corupției. Au mai fost și chibiții – nu am înțeles pe ce criterii au fost selectionați. Dacă așa e reprezentată România în forumurile internaționale nu avem nicio șansă, clar!

dragnea digi24Interesante și intervențiile de după. Liviu Dragnea și Klaus Iohannis. Liderul PSD a sărit din baie anunțînd că poate-i face plîngere penală lui Gabriel Liiceanu! Nu zău!? Chiar așa!? Pentru ce!? Klaus Iohannis iritat de atacul la baionetă dat la Bruxelles împotriva „țării lui” și a ce se petrece în timpul președinției sale, a spus, citez „Mi se pare un lucru foarte bun că dl ministru a mers acolo ca să clarifice aceste lucruri. Este posibil câteodată să apară anumite prezentări trunchiate şi exact din acest motiv este foarte important ca miniştri – personalităţi din România – să participe la aceste discuţii, să-şi aducă aportul pentru clarificarea poziţiilor României”. Adică nu poți să lupți pentru adevăr și dreptate spunînd minciuni ( presupus folositoare) sau dind numai o parte din adevăr. Iohannis stă bine cu logica, a înțeles.

STELIAN TĂNASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

 

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • lucian spune:

    un articol care putea foarte bine sa nu existe – multa vreme am cautat o pagina unde sa pot citi informatii adevarate si nepartinitoare despre politica in Romania – am eliminat din start Antena 3 si Adevarul si am gasit aici ceea ce cautam , insa in ultima vreme se pare ca nici aici nu se mai mentine obiectivitatea – erau multe de spus despre circul de la Bruxelles , despre cum doamna Macovei cere sanctionarea Romaniei – de ce nu sunt acuzati de tradare si atentat la siguranta nationala astia de cer sanctionarea unei tari intregi doar fiindca sunt in opozitie cu ceilalti ? – despre discursul patetic si isteric al lui Liiceanu , care ca un bun scriitor ce e a plecat de la premize false si a continat elaborand un scenariu apocaliptic – si toate astea cand tarile europei se lupta sa obtina un loc cat mai in fata in europa cu mai multe viteze

Spune-ți opinia, fă-te auzit!