OMAR HAYSSAM, LA BUCUREŞTI ÎN ARESTUL POLIŢIEI

Azi dimineaţăomar hayssam 4 Omar Hayssam, la ora 6,00, pe aeroportul Opopeni a fost adus şi predat Poliţiei române. Nici nu a ajuns bine şi deja apar enigmele. Iata prima întrebare. De ce anunţul a fost făcut de Administraţia prezidenţială şi nu de MAI ? Ce are a face Cotroceniul cu aceast[ operaţie pur poliţienească. Ni se sugerează oare că Traian Băsescu ar fi implicat in aducerea lui, că are merite in recuperarea teroristului nr 1. Hayssam. Asta, dupa ce a fost suspectat c[ ar fi amestecat ]n disparitia lui Hayssam. Alte detalii comunicatul Admnistraţiei Prezidenţiale nu dă, deşi declară că înţelege curiozitatea presei. Oricum, dosarul răpirii celor 3 jurnalşti români la Bagdad în 2005 esteomar hayssam 2 pus la secret ptr 50 de ani. Un prim pas, în noul context, ar fi deschiderea lui.

Cel mai mare şi spectaculos scandal din timpul regimului Băsescu este pe cale să se reaprindă. Va vorbi Hayssam, ce? A invăţat o poezie sau va spune adevărul. Va tăcea sau va vorbi in schimbul micşorării pedepsei? Nu cred totuşi că are de gind să stea 20 de ani închis. S-a negociat cu el, sau a fost adus cu forţa? De unde, din Siria unde a fost închis sau din Libaomar hayssam 1n ? Ministrul de Interne, Radu Stroe, a refuzat să precizeze.

Scandalul a avut mai multe reprize. 1.-Episodul de la Bagdad 2.- arestarea şi acuzarea lui Hayssam şi Munaf. 3.-fuga celor doi. Asistăm de azi dimineaţă la al 4-lea episod. Constatăm că avem mai multe intrebari decit răspunsuri. Afacerea rămîne în deplină obscuritate, existind o voinţă clară a oficialităţilor, mai ales a lui Traian Basescu, cel mai logeviv, dintre cei aflaţi la putere (guvernele au venit si au plecat) de a ţine departe de presa.

omar hayssamSe ştie că Omar Hayssam a fost condamnat în iunie 2007 la 20 de ani de închisoare, pedeapsă maximă, plus să dea despăgubiri jurnaliştilor răpiţi în Irak. In loc să ispăseasca pedeapsa aici, Omar Hayssam a dispărut din România în condiţii rocamboleşti. A fost o operatíe tipică de „extragere” practicată de serviciile secrete din toată lumea. Cine au fost complii, partenerii acestei operaţii nu se stie, dar fara ei Hayssam nu avea cum să părăsescă România. Serviciile secrete româneşti au fost pur şi simplu păcălite sau au fost complice, parte a a unei operaţii internaţionale ? De aici firele se complică şi mai mult. Mă intreb dacă şi ce rol au jucat CIA in toată povestea. Modul cum Hayssam a scăpat a avut parte de mai multe versiuni. Una că a plecat cu paşaport fals, cu avionul, din aeroportul Otopeni. Alta- că a plecat cu un vas de mărfuri din portul Constanţa. Cert este ca evadarea a pus ERomnaia intr-o lumina proastă.
Ce va urma nu sti. O tacere sau un război al declaraţiilor? Vom avea dezvăluiri, noi documente, etc-? Politic, cui foloseşte aducerea în ţară a lui Hayssam ? Şi cine tremură?

FOTO www.dcnews.ro www.danbadeanet.ro www.romanialibera.ro

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

Spune-ți opinia, fă-te auzit!