PENIBILUL MINISTRU DE JUSTIȚIE

toaderCe reprezentație fără egal a dat ieri Ministrul de justiție! București a devenit pentru un ceas capitala mondială a ridicolului. Dl Tudorel Toader, un amestec de Farfuridi si Brânzovenescu, l-a depășit pe predecesorul său, Iordache. Credeam că este imposibl. Ieri, după ce i-a înfierat cu mînie proletară pe Kovesi si Lazăr, după ce arătat ce mari rele au făcut ei, cum au încălcat ei Constituția și cum și-au depășit prerogativele etc. a venit și concluzia. Da, dar pe dos. Cei doi au fost mîngiați părintește pe cap și li s-a urat de bine. Defect de logică!? Nu! E vorba de politică, numai de politică. PSD nu și-a permis să deschida un nou conflict cu Klaus Iohannis – acesta nu ar fi semnat decretul de demitere. Ministrul a avut de la inceput miinile tăiate.

kovesi 1Pe scurt, a preferat să se supună indicațiilor de la partid. Liderii PSD nu vor o nouă criză, nici internă, nici externă. O demitere sau două ar fi însemnat un deranj mare și la Bruxelles du doar la București. PSD e în cofă după povestea cu OUG 13 și protestete care au urmat. Acum dl Toader stă smirnă și ascultă strict de indicațiile prețioase venite dinspre NV, 2000 km. Ideea este – nicio încruntare spre justiție, că e de rău ! Liviu Dragnea, extrem de vulnerabil pe acest subiect, a dat-o la întors.

Ministrul Tudorel Toader a preferat să pună batista pe tambal. A judecat drept și a tăiat strîmb, zic unii. A judecat strimb si a tăiat drept spun altii. Oricum, nu a fost un act profesional sau juridic, ci unul exclusiv, politic. In termeni de oportunitate. A zis că nu e cazul să facă schimbări acum, dar altele sunt sentimentele lui! Ca Pristandache, săracu!

Momentul de penibil maxim a fost atins cind a pretins -asa era partitura – că a judecat cu capul lui, fără ingerințe din afară și fără presiuni! Situatia e exact pe dos. A fost supus la multiple presiuni dinspre Dragnea, Grindeanu, PSD, Bruxelles, ambasade străine la Bucuresti. De exemplu a negat că ar fi vreo legatură între vizita ambasadorului american și concluziile sale. Nici curcile nu l-au crezut. Dl. Tudorel Toader să stea în genunchi pe coji de nucă, la colț ! Pînă cînd îl iartă Klemm.

Că tot suntem o țară de proști si creduli.

STELIAN TĂNASE

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Alătură-te discuției 2 opinii publicate

  • Lucian Mihaileanu spune:

    „In genunchi,pina il iarta Klemm!Pe coji de nuci!Onanistii astia credeau „ca lumea e lor”! Este competitie aprga intre cretini slugarnici! Dupa ciordache vine rudotel.. Si voi credeti ca lumea civilizata Nu vede??? Ne -ati facut neamul si Tara de ris,derbedeilor!!!

  • Dana spune:

    Penibila situatie!

Spune-ți opinia, fă-te auzit!