tanase nisa 112Pionului de sacrificiu i s-a spus Ciuciu! Asta ieri. Dar era clar încă de simbătă că Iordache va fi trimis la plimbare. Miscarea a fost aminată pentru a găsi formula cea mai bună și pentru a limpezi apele in partid. unde nu toată lumea a fost de acord cu mătrășirea lui Iordache.

Iordache a fost desantat ca ministru cu prima garnitură a lui Grindeanu. In fapt, insă, el a fost plasat cu o singură misiune- să rezolve chestiunea iordachecare-i preocupa pe Liviu Dragnea&Co – grațierea și modificarea codului penal si cel de procedura penală. Ambele in legătură strinsă cu problemele lor cu Justiția. Toate, cu dedicație. Cum a ajuns in minister, Iordache s-a pus pe treabă. A actionat f repede, pentru ca pentru liderii PSD/ALDE chestiuna era urgentă.

IMG_5417Ce s-a intimplat apoi, e deja istorie. Lumea a iesit in stradă să protesteze. Sute de mii de români, in mai multe seri, in zeci de orașe. Cel mai mare protest inregistrat pină azi. Iordache a știut in ce se bagă, dar a acceptat sa facă ce i s-a cerut. Din slăbiciune, poate. Din lipsă de colona vertebrală, din prostie, din oportunism. Dracu stie! Sau pentru ca este un soldat disciplinat al partidului, dupa cum se laudă. Iordache pare azi in ochii opiniei publice un submediocru care fară sforăriile din PSD nu ar fi fost ministru in țara asta.

dragnea 11Acum este scos din joc, exact ca un pion de sacrificiu, pentru a permite combinatii mai tari pe tabla de șah. Trebuie spus ca Dragnea&Co nu au renuntat deloc la planul lor de a trece măsurile dorite, măsuri menite să ducă la exonerarea pentru infractiuni deja comise, (dare si luare de IMG_5450mită, trafic de influență, abuz in serviciu etc), la dezincriminarea unor fapte etc. Liderii de azi ai PSD urmăresc un singur plan.Este esential pentru ei – anume – Operașiunea Nufărul. Beneficiari – establishment-ul , lideri de la centru și lideri locali, Nu doar pesedistii, ci și liberali, udemerisit etc. au de profitat. Retragerea lui Iordache in tranșee este doar o mutare tactică. E un tango, doi pași inainte, unul inapoi.

PSD va face tot ce îi stă în putință pentru a-și atinge scopul. In plus, lui Liviu Dragnea nu i-a trecut pofta de a fi intr-o zi prim-ministru. Asta e miza reală pentru el, dincolo de necazurile lui cu justiția de azi.

STELIAN TĂNASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!