PLANURILE MOSCOVEI PENTRU BASARABIA

harti vechi 1Ambasadorul Rusiei la București Valeri Kuzmin (fost ambasador în Republica Moldova 5 ani), ar fi de acord cu unirea Moldovei de peste Prut – Basarabiei – cu Romania. Și dă ca exemplu referendumul organizat de Rusia pentru „unirea”cu Crimeea. El a spus că –

„În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea”. (declaratie făcută joi la Suceava, conform www.stiripesurse.ro )

La rubrica „Să stăm de vorbă ” vă propun această declarație neașteptată venită din partea unui oficial rus. E așa de simplu cum pare la prima vedere? E o schimbare radicală de optică a Moscovei sau o capcana în care incearcă să atragă diplomația de la București? Vrea oare să legitimeze alipirea Crimeei sau este o perdea de fum pentru a arată dechiderea și bunele intentii ale Rusiei?

Astept, ca de obicei, comentariile dvs pro și contra.
CITESTE SI DA MAI DEPARTE

 

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

Spune-ți opinia, fă-te auzit!