PLEȘU ȘI BĂSESCU LA CUȚITE

andrei  plesuContinuăm aventura noastră la rubrica „Să stăm de vorbă”și azi 7 nov 2016. Ca de obicei vă propun un text cu un simbure de controversă. Am ales unul postat de Traian Băsescu pe pagina sa de facebook. Postarea s-a produs după ce Andrei Pleșu a luat o poziție critică față de fostul președinte. Cazul e mai complicat decît pare la prima vedere. Odata poate ma voi ocupa de subiect. Cert este că Andrei Pleșu l-a servit pe Traian Băsescu în calitate de consilier. A făcut parte din cercul de intelectuali apropiați de Traian Băsescu. Poate că Andrei Pleșu a vrut să marcheze dezicerea sa de fostul președinte. Nu știu.

Alt apropiat de Cotroceni din perioada 2005-2014, Gabriel Liiceanu, a luat distanță față de Băsescu – pentru ce face după ce a plecat de la Cotroceni – în urmă cu o lună. Atunci Traian Băsescu a preferat să nu reacționeze. Acum a făcut-o destul de virulent. De ce!? Nu am idee.

basescu 2Reproduc mai jos postarea lui Traian Băsescu. Aștept ca de obicei comentariile dvs aici pe blog.

”Infirmul !
Andrei Pleşu, o minte sclipitoare din care adesea pătrund în spaţiul public idei geniale.
Cu toate acestea, Andrei Pleşu are o mare infirmitate.Îi lipseşte caracterul.
Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în vremea când Petre Roman era pe val. L-a susţinut fără rezerve în schimbul unei funcţii de ministru până cînd Petre Roman a început să alunece către abisul sondajelor şi atunci n-a ezitat să-l facă pulbere.
Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în era Emil Constantinescu. Nu mai avea cuvinte cu care să-i ridice ode, pentru ca spre sfârşitul epocii să-l facă pulbere.
De mine nu mai vorbim. Laude pe aproape două mandate, iar azi, pentru Andrei Pleşu, sunt nici mai mult nici mai puţin decât egalul lui Ghiţă şi partenerul PSD. Conform caracterului a uitat încleştările formidabile ale celor două mandate şi m-a introdus în propriu-i ventilator al pulverizării.
Şi asta pentru că a venit vremea altora să fie proslăviţi filosofic. Va veni şi rândul lor să fie pulverizaţi de geniul fără caracter Andrei Pleşu, cu siguranţă la declinul popularităţii.
Ce ţi-e şi cu infirmităţile de caracter. Doctorii nu au proteze pentru ele .
Andrei, nu te îngrijora, sunteţi mulţi care nu puteţi fi protezaţi la caracter”.

CITIȚI ȘI ȘERUIȚI

 

 

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

  • Albert Keller spune:

    Dl. Traian Basescu at trebui sa-si muste limba despicata inainte de a suiera cuvintul character. Ca dl Plesu este fripturist notoriu fara „printipii” o stim demult.
    Filosof din curtea stapinirii oricare ar fi ea.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!