PREȚUL LIBERTĂȚII ESTE ADEVĂRUL

godinaAm ales astăzi pentru rubrica „Să stăm de vorbă” postarea polițistului MARIAN GODINĂ pe blogul său. Este vorba despre jandarmul care a lovit un bătrin în pasajul de la Universitate în timpul demonstrației de protest de simbătă seara. Întii Jandarmeria a negat că s-ar fi produs violențe din parte jandarmilor (parcă au fost cărați în Piața Universității să alăpteze sau să spele asfaltul cu furtunul). Jandarmeria nu e Crucea roșie. E instruită să bată mulțimile cind acestea protestează contra puterii. Jandarmii sunt ca argații de altădată. Ii cheamă boierul să bată vreun neavenit. Așa își ciștigă pîinea.

Cind au apărut imaginile, Jandarmeria a pretins că nu l-a identificat, etc. Apoi au apărut imagini cu acest jandarm insoțindu-l la DNA ca bodiguard al lui Liviu Dragnea. Jandarmeria întii a negat, apoi a recunoscut fără să dea explicații. Să înțeleg că acest jandarm este apropiat de Liviu Dragnea – de unde excesul de zel în folosirea violenței?

Intre timp a apărut numele jandarmului – Șerban Răducu de 33 de ani, din Padina, județul Buzău. A acordat și un scurt interviu în care se disculpă. Facebook-ul a explodat pe seama lui. Au apărut mii de critici. Ce ar trebui să se întîmple cu acest jandarm? ma intreb. Și Marian Godina s-a trezit sub un val de critici, dar din interiorul MAI – după ce l-a identificat pe jandarm ce fiind cel de lîngă Dragnea. Așa s-a aflat cine este mardeiașul în uniforma statului. A procedat bine Mihai Godină că nu a păstrat secretul? A trădat el oare ceva sau pe cineva?

Dragnea jandarm 2Aștept ca de obicei comentariile dvs pro si contra.

Mi se pare mie sau asta e acelasi jandarm care aseara impartea pumni?

Glumesc, nu mi se pare, chiar el e.

Hmmm, dar ce protectiv și calm e de data asta.

Postarea de aseară cu jandarmul care împărțea pumni mi-a adus un val de critici, nu dintre cele mai elevate, din partea unor jandarmi.
DRAGNEA jandarm DNADragi colegi, mă confundați dacă aveți impresia că atunci când vă luam apărarea ori de câte ori opinia publică era indignată de comportamentul vostru o făceam doar ca să latru aiurea și să vă pup dosurile. O făceam din convingerea că jandarmii din diferitele video apărute acționaseră legal și pentru că era nedrept să fie puși la zid de opinia publică doar pentru că cineva nu se implica să explice că modul de acțiune, chiar dacă uneori părea brutal, era legal. O făceam asumat, știind clar că voi atrage antipatia multora pentru că „țin” cu jandarmii. Așa că aia cu adunatul de like-uri nu cred că mi se aplică.
Aseară l-am văzut pe colegul nostru jandarm, dând cu pumnul în stânga și dreapta, chiar și într-un bătrân care i-ar fi putut fi tată. Normal că m-am indignat și că am postat. Și știți ce e frumos? Că-s perfect liber, nu sunt dator nimănui să scriu ce mi se spune, scriu exact ce am în cap și îmi asum asta. Pot să laud, dar să și critic, iar dacă v-ați supărat și acum ați pune mâna pe mine, ați simți că nu-mi pasă.”

CITESTE SI DA MAI DEPARTE!
DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

 • albert keller spune:

  In opinia mea dl. Marian Godina este una din florile rosii intr-un ocean de „flori” basina porcului.
  Ca politist in uniforma se dovedeste a fi unul din cei devotati pentru a aplica legea si onoreaza uniforma MAI.
  Mai mult decit atit, prin exprimarea unor opinii strict personale, profesioniste, legate de unele evenimente publice
  isi asuma constient cistigarea unor inamici mult mai puternici din interiorul ministerului si chiar al mediului politic atit de toxic.
  Perceptiile lui sint cele ale unui fin cunoscator din interior a ceeace se intimpla si mai ales de ce se intimpla.
  Indubitabil, dl. Marian Godina a acumulat destula experienta in domeniu pentru a se afirma ca un excelent politist si analist al psihologiei si manifestarii maselor de cetateni in diferite situatii.
  Astea fiind spuse am credinta ca politistul Marian Godina a atins punctul critic care poate conduce in doua directii:
  1 – Promovarea sa intr-o functie care sa-l izoleze de massmedia pentru ca apoi sa fie terminat nervos de catre „superiori” si aruncat la gunoi ca infractor de drept comun sau chiar nebun de legat.
  2 – Continuarea acestui curs suicidal prin exprimarea publica a opiniilor unui om normal intr-o societate bolnava, anormala si nefunctionala.
  Daca acestui politist i se va intimpla ceva groaznic – sper sa nu fie cazul – va fi uitat in mai putin de 5inci ore de toata lumea.

Spune-ți opinia, fă-te auzit!