Ferdinand,prince of RoumanieLa 18 martie 1887 principele Ferdinand a fost declarat în mod oficial moștenitor al Tronului,Printes Marie15 conferindu-i-se titlul de Alteță Regală Principe de România.

BONUS

Ferdinand şi Maria s-au cunoscut la castelul Wilhemshohe, unde fusese în prizonierat împăratul Napoleon al lll-lea dupa capitularea de la Sedan. Ferdinand, ca ofiţer prusac, participă aici la un banchetul dat de kaiser la încheierea manevrelor militare. Adolescenta Maria, inferdin_1vitată din Anglia, stă alături de prinţul Ferdinand, dar idila lor nu se înfiripă. Ferdinand 3Ferdinand este prea trimid, iar Maria nu pare interesată. Dar persoanele din Marie_tanaraanturajul celor doi îi vor împreună, fie din raţiuni sentimentale, de rudenie, sau politice. Aşa că în perioada următoare cei doi vor fi plasaţi alături la banchete, recepţii, ceremonii. La Munchen, în martie 1892, după ce Ferdinand află chiar de la kaiser ce se punea la cale, o cere în căsătorie pe Maria. Maria acceptă.

Logodna celor doi are loc la Postdam, Kaiserul Wilhem, interesat de bunul sfîrşit al poveştii, organizează totul cu fast. Ferdinand 4Conform uzanţelor, regele Carol trebuie să se ducă în Anglia pentru a perfecta căsătoria. În vara anului 1892, la un an după deznodamintul idilei Ferdinand- Elena Văcărescu, ileanaroumania1909-3regele însoţit de cei doi logodnici, ajunge în Anglia. Aici trebuie să discute cu tatăl Mariei, ducele de Edinburgh, care nu prea agrea ideea. Dar în final, şi-a dat acordul.

Cei doi logodnici trec în Germania, la Neuwied, PrincessMarie1894unde o vizitează pe regina Elisabeta, aflată încă în Maria Kronprinzessin von Rumänien u. Prinzessin Elisabeth 1907ciudatul ei exil. Căsătoria are loc la 29 decembrie 1892 ( stil nMarie_tanaraou 10 ianuarie 1893) la castelul Sigmaringen, reşedinta părinților lui Ferdinand. Kaiserul Wilhem al ll-lea e prezent, regele Carol participă deasemenea. Au loc trei ceremonii: o căsătorie civilă, una protestantă RoyalFamily3pentru Maria, alta catolică pentru Ferdinand. Mireasa are 17 ani, mirele 27. Luna de miere şi-o petrec într-un castel din munţii Bavariei într-un peisaj romantic acoperit de zăpadă.

Maria şi Ferdinand au avut şase copii. Carol – născut la 15 octombrie 1893, viitor rege al României. Elisabeta, născută în 1894, regină a Greciei în 1921 prin căsatoria cu regele George al ll-lea. În 1900 se naşte Maria, viitoare regină a Iugoslaviei, după căsătoria în 1922 cu regele Alexandru l. În 1903 Childrense naşte la castelul Pelişor, construit de regele Carol pentru Maria şi Ferdinand, al doilea fiu, principele Nicolae. Şase ani mai tîrziu, în 1909 Maria o naşte pe Ileana. Ultimul copil al cuplului se naşte în 1913, este un băiat Mircea, mort la numai 4 ani, în decembrie 1916 şi inmormîntat în curtea Palatului Cotroceni.

STELIAN TANASE

 

Spune-ți opinia, fă-te auzit!