PROTESTELE CONTINUĂ

By 6 februarie 2017Jurnal de bord

IMG_5376M-am intrebat ieri după-amiază ca toata lumea ce vor face demonstrantii din Piata Victoria după ce a apărut ca anunțul ca OUG 13/2017 a fost abrogată.M ai mult, fusese publicată decizia în Monitoul Oficial. Am crezut ca jumătate (cca 80.000- 100.000) vor rămine in piață să protesteze in continuare, și că restul vor ramine acasă, considerind că și-au atins obiectivul. Răspunsul – Strada a vrut alftel Mam intrebat de ce:

Aseară s-au desfășurat cele mai ample demonstratii de protest din această serie. Ce a lipsit din comunicatul Guvernului care a nemultumit manifestanții ? Intii – comunicarea. Grindeanu – depasit evident de situatie, personaj insignifiant, vrednic de milă – ar fi trebuit să iasă în fața presei să explice opiniei publice decizia și mai ales ce va face in continuare. A preferat un comunicat. Protestarii sunt cu ochii pe el ca pe butelie. A mai fost 2/ faptul că nu s-a auzit nimic despre nicio demisie, inclusiv al lui era așteptată. Sigur demisia lui ar fi trimis manifestantii la casele lor. Si – ce e mai rău, Florian Iordache – nefericitul pion al lui Dragnea, bun de teatru bulevardier sa joace in roluri comice- este incă ministrul Justiției. .

IMG_55163/ Pilcul de demonstranți proPSD, proDragnea, anti-Iohannis, reunit la Palatul Cotroceni, nu a făcut decit să incite protestatarii anti OUG 13. Acest mini-mitin, care a semănat cu o adunare la Casa pensionarilor, a dat o imagine proasta și mai ales ridicolă PSD-ului. De fapt scopul era tot Dragnea. I-a prilejuit să spună iar gogorița că el abia reușește să se opună în PSD organizării unui mega-miting al susținătorilor săi. Si asta a iritat lumea, pentru că este evident o minciună prin care IMG_5552Dragnea vrea sa-și spele imaginea. Vrea sa si facă o imagine eroica de salvator al Romaniei de la un razboi civil. D-aia adica a retras si ordonanta, ca sa pfreintimpine un razboi româno-român! Eu ii spun că nu-l mai spală nici apa Iordanului. Dragnea vrea să para cu minciuna asta un politician pacificator, rezonabil, modera, dar nu ii iese. .

Dragnea si-a dat măsura 1/ cind a impus un guvern de marionete pe care a dorit să le controleze in folos personal, și 2./ cind a impus cele doua OUG pe repede inainte, noaptea ca gangsterii. Asta a scos lumea in dragnea 11strada, nu binomul, nu SRI , nu Soros, nu agenturile straine – cum ne spune troica insistent. Cauzele masielro proteste sunt mult mai adinci (vezi articolul meu de ieri.). Nu aparitia lui Iohannis printre manifestanti, cum pretinde troica, ci lehamitea pentru minciună, hotie, coruptie a revoltat lumea. Am vazut o pancartă care spunea – Gata cu minciuna! Alta – Ați furat prea mult! Va ajunge! Despre toate astea e vorba, degeaba troica isi cauta tapi ispasitori aiurea. Să se uite in oglindă. Lehamitea, neincrederea au rămas și după comunicatul de ieri al Guvernului care abroga OUG 13. Cam asta e!

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro.

Alătură-te discuției 3 opinii publicate

 • Gicu spune:

  Eu am fost printre cei in strada. Dar sincer, ieri, am judecat ca nu mai are rost sa ies. Din grupul meu, m-au indemnat sa vin sa ajungem la milion: nu acesta era obiectivul meu, nu pentru asta am iesit eu.
  Vreau sa ies pentru probleme, pentru condiitile inumane din spitale, pentru strazile murdare, pentru batrani abandonati in sate de catre copiii lor, dar nu pentru o poza pe Facebook!

  • alex spune:

   nice try, pesedistule. pe cine pacalesti ca ai fost la proteste. continuam pana cand dragnea, tariceanu, grindeanu si iordache isi dau demisia si ajunge premier un psd-ist ireprosabil, respectat de occident, corect, cu ministri educati si valorosi. capisci, mafiotule?

 • Radu spune:

  Asta se intampla cand nu alegi raul cel mai mic. De la revolutie incoace ne plangem ca nu avem cu cine vota, ca am votat raul cel mai mic, am votat contra, doar sa nu iasa ala si cand votam cu raul cel mare incepem sa ne plangem, sa iesim in strada

Spune-ți opinia, fă-te auzit!