dragnea 11Prima zi a guvernului Tudose (pardon de expresie) a semănat haos. Unii ministri spun una, altii spun exact pe dos. Pe scurt, PSD o cotește la stinga, într-o vreme cind Europa vireaza spre dreapta. Gangul Dragnea privește serios spre Putin si Lukasenko si se gindesc să îi imite. Bălăcăreala social-democrată de tip occidental din ultimii 20 de ani s-a dus. PSD se bolșevizează nu doar la manierele lui antidemocratice, vizibile de la Mineriade încoace, dar si ca program. Asistăm la o restaurație FSN-istă. Ne-am intors la tandemul Iliescu-Văcăroiu din anii 90 din punct de vedere al viziunii economice. Va sa zica unuia ii da prin cap să desființeze pilonul doi de pensii. Altuia sa introducă impozitul progresiv pe venit, etc. Nu insirui toată poliloghia măsurilor stingiste anunțate. Se reintroduc halci mari din econo0mia de stat. Romania sub Dragnea&Tudose ia un drum care nu are nimic a face cu piata libera și capitalismul. Are in schimb de a face cu controlul.

130431173114-1maiNu stiu ce socoteli isi face Gangul Dragnea (pseudonim al PSD) impins din spate de respectivii tovarasi Georgescu, Socol, Vâlcov. Ideea este ca s-au săturat de atita economie de piata. Statul devine iar dominant. De aici la un regim autoritar este doar un pas. Dragnea&Gang au un fix cu companiile multinaționale si vor sa le descurajeze sa mai investească în Romania. Sloganule este Duceti-va acasă! PSD nu are control asurpa lor, ii deranjează forta lor financiara, independenta lor, conexiunile internationale. Ii supără că nu vin la guvern supuși si ascultători. Pe un antreprenor roman poti sa il santajezi, sa il jegmanestei, nu are frati mai mari prin occident. Altfel discuti cu o compani straină, care dacă se supăra isi ia jucăriile si pleaca. Un cinic imi comenta ieri ca de fapt se vrea o cota mai mare in casieria PSD, fireste si o cotă mai mare pentru tovarasi. Li se pare că fac prea puține parale pe seama lor avind in vedere profiturile pe care scot in Romania, țara pe care Drangea&Gang o stăpinesc. .

Nici capitalistul autohton nu scapă ieftin. Il așteapta zile negre, trebuie saăbage mina mai adinc in nădragi ca să satisfacă poftele tovarasilor. Directia este- desființarea cotei unice 16% si introducerea impozitului progresiv cu care taxidarii pot ăa dijmuiască în voie pe bietul intreprinzător. Băieți prevăzatori, pesediștii se gindesc serios la campannile electorale care vin, si string de pe acum bugetele necesare pentru 2019-2020.

tudosePSD a schimbat din mers ieri programul de guvernara anuntat in ianuarie, cu care au defilat in campania din toamnă. A fost o cacealma care i-a adus la putere. PSD a fost votat pentru una, si acum fac alta. Si ce fac are o amprentă antiliberală si anticapitalistă vădită. Reactia a fost clară, leul a căzut, (desi atunci cind se instalează un guvern dupa o criză moneda țării respective se intărește). Bursa a căzut de asemenea în aceeași zi. Astea sunt veștile bune anunțate de Dragnea&Tudose, acești Stan și Bran ai politicii românești? Ii aștept pe cei doi să strige cît de curind lozinci de genul – Jos capitalismul! Proletari din toate țările, uniți-vă!

STELIAN TANASE

CITITI SI SERUITI

Copyright www.stelian-tanase.ro

Spune-ți opinia, fă-te auzit!