13tudose (1)Aseară am trăit intr-o atmosferă de mare dramă națională. Spectacolul di granda a fost urmărit cu sufletul la gură de cei pasionați de politică și nu numai. Mai erau și alți fraieri (pensionari, salariați, șomeri, etc) prin zonă. Au fost destui, încit să asigure audiența maximă televiziunilor de știri. A fost un fior extraordinar. V-ați luat pulsul? Ce s-a întîmplat atit de thrilling de am rămas mesmerizați în fața micilor ecrane ore în șir ca să aflăm un sfert de știre măcar de la conclavul de șase ore al PSD?

Liderii PSD, baricadați in sediul luxos din Soseaua Kiseleff, cu bodigarzi, protejați de instalații de bruiaj ca să nu fie ascultați (ce paranoia!), cu jurnaliști stînd lipiți cu urechea de uși, au dezbătut dacă mai sau nu guvernul lor. E vorba despre guvernul Tudose. Clar, CEx-ul PSD a pus la mezat țara. Nu a fost o șuetă între cîțiva băutori de bere. Nici o intrigă în Cișmigiu cu pensionari. S-a jucat o partidă de poker pe mize fff mari. Depindem toți in 2017 de deciziile CEx PSD. Că ne place sau nu! Pe mîinile cui a incăput țara asta!? mă întreb.

S-a văzut teama pesediștilor că rămin fără cașcaval, atunci cînd Mihai Tudose a amenințat cu demisia. Toată lumea strinsă acolo îl credea anesteziat de regia savantă pusă la cale de Dragnea&Co. Tudose a jucat tare. Nu știu dacă nu cumva la cacealma. Cert este că a luat potul. A jucat astfel ca să nu se facă de cacao și să fie terminat politic. Dacă se întorcea la Palatul Victoria cu Shhaideh, Plumb, etc. în sacoșă, ar fi fost cotat ca ultimul om. Toată lumea l-ar fi disprețuit. A înțeles exact și a plusat. A avut un as de treflă în mînecă pe care l-a jucat la momentul potrivit.

dragnea 1Amenințarea cu demisia a funcționat ca o căldare de gheață aruncată peste un adormit. Pînă atunci tovarășii mergeau pe formula – că la rugamințile fierbinti ale membrilor CEx, blablabla, cei trei se întorc la guvern, iar Tudose cu acest alibi (voința partidului) îi acceptă. Spre mirarea celor aflați în sediul din Kiseleff, regia nu a mers. Ce dacă au fost puse la vot demisiile și au fost și respinse! Mihai Tudose nu s-a lăsat aburit. Dragnea&complicii au încasat-o scurt.

Conclavul PSD a trebuit să constate cu regrete și suspine ca d-nele Shaideh și Plumb trebuie să plece, ca și pițifelnicul Cuc. Bineințeles, dacă PSD vrea să mai aibă guvern. Altfel, Mihai Tudose părăsește baricada și se ajunge urgent la o criză politică.Ceea ce PSD (Dragnea, mai ales) nu iși poate permite cu nici un chip. Acesta a fost asul lui Tudose. Dragnea a zis in clar – A treia oară nu mai duc la Cotroceni! Asta vrea să insemne – pentru al treilea prim-ministru în acest an. Aici s-a jucat totul.

Azi urmează actul doi al acestui teatru ieftin, de bulevard. Dragnea va încerca să îi bage pe gît lui Tudose oamenii lui. Se vor vedea mai bine rezistența antiDragnea în PSD și influența reală a lui Tudose în partid.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE!

Copyright DESKREPORT

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

Spune-ți opinia, fă-te auzit!