RICEARD, INIMĂ DE CÂRPĂ de TOMA ROMAN Jr.

Nu credeam că o să apuc momentul înălțător în care o să fiu coleg de partid cu domnul senator Viorel Riceard Badea. Pe domnul ăsta îl știu din anii 90, pe când umbla deghizat într-un fel de Păcală și Tândală naționalist, cu chimir și ițari, așezat de-a drepta viitorului mogul obscur Marian Munteanu. Între timp, Riceard vodă al Olteniei a translatat pe la numărate și multe partide, s-a înfrățit de cruce și bani cu William Brânză și s-a oploșit la PDL. Precum Lolek și Bolek sau Pic și Poc, cei doi se țineau de brăcinari prin diaspora și primeau, la pachet, distincții de la diverși lingăi. Ultima mea amintire pe viu cu ipochimenul este legată de granița ucraineană. Voiam să merg, împreună cu vreo 200 de juni mai mult sau mai puțin patrioți la sfințirea bisericii românești de la Hagi-Curda. Prietenii ucrainieni ne-au hărțuit și ne-au ținut 8 ore în vamă, până a trecut slujba religioasă. Domnul senator, ca un VIP ce se afla, ne-a depășit în goana limuzinei, fără să îl impresioneze prea tare ce se întâmplă.

De curând, s-a certat cu William Brânză, de la cine știe ce cașcaval. Cei doi au început să-și răstoarne reciproc, ca într-o comedie tembelă, găleți cu dejecții în căpățânile lor bine împănate cu grăsimi. Pedelistul cu nume de produs lactat a afirmat că Riceard, s-ar fi apucat să ia bani de la diverși diasporezi, pe motiv că-i relochează în țară pe diverse funcții de șefi de gară, șefi la pompieri, la gunoieri sau la aprozar. După ce a umflat euroii diasporezilor, conform lui Brânză, Riceard s-ar fi dat la fund, chestie pe care s-a ales cu plângeri penale în Italia sau Spania. Mai mult, William dixit că Riceard umblă beat pe la întruniri prin Portugalia, așa cum poate confirma o doamnă Mimișor.

De supărare, Badea s-a îngălbenit brusc, a contra-atacat cu contractele oneroase ale lui Brânză și s-a înscris fix în PNL.

Mă cuprinde o încântare nețărmurită să văd că un personaj demn în cel mai bun caz de PPDD ajunge membru la liberali. Sub oblăduirea lui Crin Antonescu, PNL tinde să devină un fel de azil de noapte pentru toți panacotarii și șutii politici din România.

Domnul președinte al PNL, cu calitățile sale recunoscute de mediator, ar putea să îi împace pe William cu Riceard și să îl aducă și pe primul în partid. Nu de alta, dar cei doi se pricep la înmulțit voturi de căpșunari și pot plimba autobuze pe la Chișinău, fix cât să iasă Crin președinte.

 

 

Alătură-te discuției 1 opinie publicată până acum

Spune-ți opinia, fă-te auzit!