IMG_5632Agențiile de presă titrează astfel – Cîteva sute de manifestanți au protestat aseară în mai multe orașe din țară. „Ei cerut demisia liderilor celor două Camere și retragerea legilor Justitiei din Parlament. La București protestatarii au venit cu un steag american dar și cu un steag mare al Uniunii Europene pe care l-au desfășurat in fața Guvernului. S-a strigat „Demisia” si „Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!” (cf.www. hotnews.ro). Am crezut că nu citesc bine. Sute sau sute de mii!? Da, numai sute. Am verificat. Induioșător! Unde a dispărut atita lume!? Peste o jumătate de milion de protestatari.

IMG_1749Lumea anti-pesedistă a rămas acasă duminica asta la căldurică, la tembelizor, la nevastă. Are deja grija pentru Sf Nicolae, Crăciun și Anul nou. Pe acest fundal depresiv urmează contraofensiva PSD care atît a așteptat. Să scadă numărul protestatarilor de pe marile bulevarde ale României. A așteptat să scadă forță de reacție a societății civile și să se diminueze vigilența cetățeanului. Pe scurt să i se faca lehamite (ca după violențele de ieri din Piața Victoriei care put a provocare).

De mai multă vreme staff-ul PSD conspiră într-o asa-zisă celulă de criză să aranjeze o contra-lovitură. Iși pregătește revanșa politică pentru un an de insatisfacții și înfrîngeri pe toate fronturile. Incăpățînați lideri are PSD cînd este vorba să-și salveze pielea pentru că lovitura nu se va desfășura oricum, ci în paralel cu trecerea prin Parlament a mult doritelor legi ale justiției care va face scăpați toți penalii. Din toate partidele, să ne întelegem. PSD, eroic, scoate castanele din foc și pentru altii – că sunt liberali, IMG_1722populari, udemeriști și ce-or mai fi. Toate partidele au în rîndurile lor indivizi certați cu legea, acuzați de corupție, abuz în serviciu, conflict de interese. Plus șpăgi, licitații aranjate contracost, etc. Odată cu votarea lor vor ieși de sub incidența legii mii de culpabili. Vor avea – în fine – un an fericit! În plus, odată eliberați de servituți și de frica de a fi incătușați, vor putea să-și continue nestigheriți activitățile infracționale, să mai adauge ceva la avere.

Cum se vor apăra liderii PSD și ALDE de protestele masive care s-ar produce ca o ripostă după votarea detestatelor legi ale justiției? Ne amintim că protestele uriașe din iarnă au adunat milionul de participanți într-o duminică. Simplu! au răspuns la întrebare liderii PSD. Anunțăm noi organizarea de mitinguri și mobilizăm poporul pesedist ! P-ăia care ne-au votat. PSD trece astfel din defensivă în ofensivă și prea inițiativa. Așa, partida adversă va fi intimidată și va renunța la proteste. Filosofia ei este nonviolența. Nu are poliție, nici IMG_1733jandarmi, nici cadre antrenate pentru confruntări de stradă. PSD are de toate!

 

Experții aduși din Israel de Liviu Dragnea au achiesat. Au și ei la Tel Aviv&Ierusalim – scandalul cu Bibi Netanyahu. Aceeași problemă – acuzații de corupție si amenințarea cu pușcăria, ca în cazul Liviu Dragnea. Bibi Netanyahu încearcă să scape la fel – schimbînd pur și simplu legile ! Lui Silvio Berlusconi, prim-ministru atunci, i-a reușit figura. Aceeași speță – aceleași soluții.

Asta ar trebui să se întîmple simbăta sau duminica următoare – mitinguri PSD pentru a-l salva pe Dragnea si afacerile lui. La București plus cîteva orașe din provincie. Apoi – Crăciunul, revelionul și gata! A trecut și hopul ăsta!

Da, ați șmecherit și de data asta prostimea, dragi tovarăși! Asta da, politică la nivel înalt. Ceva îmi spune însă că lucrurile nu vor ieși chiar așa.

STELIAN TĂNASE

CITEȘTE ȘI DĂ MAI DEPARTE

Copyright DESKREPORT

Spune-ți opinia, fă-te auzit!